Gårdagens besök i Gäsene

Maltes är alltså anmäld till sin första P&R i Gäsene den 11e augusti. Det är bl.a. därför vi åkt och ridit på deras anläggning 2 ggr de senaste 2 veckorna för att ge Malte bästa möjliga förutsättningarna. Det kommer bli mycket nytt ändå med mycket folk och hästar så det känns skönt att kunna ge honom den möjligheten att få träna på anläggningen innan.

Igår var vi iväg igen och denna gången testade jag att rida programmet i din helgen något vi aldrig testat innan. Tyvärr blev vi avbrutna 2 ggr av en som bor på anläggningen men en gång lyckade vi komma runt utan störning.

Generellt behöver vi träna på att Malte behöver bli lite kvickare på att svara på mina hjälper. Det blir en stor skillnad i att rida fin övergång skritt-trav när man har all tid i världen på sig, för de är vi faktiskt rätt bra på, men när de ska vara vid en precis punkt blir det helt plötsligt mkt svårare, eller för den delen en övergång med 6 skrittsteg och sedan trav igen. En annan uppenbar del är ju galoppfattningarna som blivit lite sämre de senaste medans själva galoppen utvecklats till mycket bättre och stabilare. Jag har å andra sidan inte tränat så mycket på att fatta galopp efter hörnen utan snarare innan så de blir lite nytt.

Summa summarum av detta blir ändå att vi tog oss runt programmet och vi kommer de kommande två ridpasset träna övergångar. Det primära den 11/8 är ändå att ge Maltes en positiv upplevelse att tävling och låta honom bekanta sig med framridning, högtalare, domare, andra hästar och allt ikring vad tävling innebär. Procenten får bli de sekundära men visst hade det varit kul att få en bedömning och ta oss runt på ett trevligt sätt :)

Här kommer lite bilder från ritten :)

Och lite bonusbilder ute i ljuset :)

Gillar

Kommentarer