Gårdagens start

Dagens start gav väldigt bra erfarenhet, träning och detaljer att ta med hem till fortsatt träning.

Domaren hade lite för rak kommunikation för min smak och det gjorde upplevelsen lite sämre än vad det hade behövt bli. Hon hade rätt i det hon sa men som sagt lite för rak och rätt på och jag tog åt mig av och blev ledsen direkt.
Hon tyckte inte han gick fram för skänken ordentligt, att han tippar in näsan ibland, att hans galopp var undermålig och måste stärkas mer och att vi behövde åka hem och träna. Hon påpekade också ofta att det var så typiskt för den här rasen i allt hon sa och hade en allmänt tråkig attityd enligt mig.

För min egna upplevelse hade det blivit bättre om jag bara hade fått protokollet rätt av utan hennes muntliga genomgång.

Protokollmässigt var hon rättvis och siffrorna speglade ritten bra enligt min känsla på banan. 6,5 och 7 generellt i travdelen och sedan 5, 6 och 6or i galoppdelen.
Kommentaren i protokollet lyder: Snygg häst, Snyggt uttryck. Behöver mer bjudning , är lydig. Räta dig något mer , för ihop och fram händerna. Lycka till!

Allt som allt så gjorde Maltes det jättebra. Staket och blommor på framridningen, en 4 åring som gnäggade och var lite vinglig, folk runt om och så allt regn, Maltes tar det medta med ro.
Han känns mycket mer stabil nu både i formen och generellt. Han var mycket mer lydig för mina hjälper nu är tidigare och jag vet att den dagen han blir mer miljötränad och kan slappna av i galoppen kommer den bli grym!

Gillar

Kommentarer