Gårdagens utflykt!

Gårdagens utflykt gick till Gäsene och Föreningen Gäseneryttarna för lite miljöträning. Valet föll på Gäsene på grund av att jag anmält oss till en Pay and Ride där den 11/8 där tanken är att vi ska ta oss igenom en LC:1 tillsammans.

Eftersom Maltes inte varit iväg så mycket än vill jag ge honom en bra upplevese genom att åka till anläggningen ett par gånger innan. Gäsene är Lovise hemmaklubb och hon var snäll och följde med oss dit i går för första gången. Jag kan därför också bjuda på lite bilder från dagen :)

Maltes skötte sig så himla bra hela tiden med allt från lastning till ankomst till den nya platsen till själva ridningen. När vi lastade ur möttes vi dock av en dimma av kryp som attakerade oss från första stund, det var allt från flugor till bromsar till enormt stora bromsar som flockades runt oss. Maltes tog det riktigt bra men jag själv fick nästan panik över alla kryp. Vi fick därför skynda oss och slänga på sakerna vid transporten och sedan bege oss till ridhuset där tävlingen kommer gå av stapeln den 11/8.

I ridhuset fick Maltes skritta fram ordentligt för hand tillsammans med Lovise medans jag gjorde mig i ordning för ridning. Jag kunde sedan sitta upp utan problem och skritta iväg i ridhuset. Maltes tittade en del på den låga spegeln som sitter på ena långsidan i ridhuset samt på en lilla spegeln i ena hörnet på kortsidan. Det kändes skönt att få visa honom detta och han tog allt riktigt bra. När vi hade tittat på allt ordentligt i skritt tog vi det i en lite lägre form och lätt sits i både trav och galopp också innan en paus.

Sedan var det dags att testa lite olika linjer som ingår i programmet. Först testade jag lite linjer under lättridning, bland annat att rida rätt upp mot domarbåset samt att rida rätt över ridbanan mot spegeln på långsidan. Det blir lite tvära svängar där så man får planera sin väg bra för att lyckas komma runt snyggt vilket vi inte är riktigt vana vid ännu, men tärning ger färdighet.

Efter en paus var det dags att testa att rida lite linjer sittande. Maltes har inte riktigt förstått grejen med att jag ska sitta ner i traven. Jag har jobbat med det kortare stunder de senaste veckorna och det har gått bra men han har spänt till och undrat vad som ska hända. Jag gissar han tror att vi ska galoppera när jag sätter mig ner och det har resulterat i att han blir spänd när det inte kommer någon galoppfattning och så har han börjar springa emot handen lite istället. I går kändes det som om poletten trillade ner helt plötsligt och han bar sig själv väldigt fint och kändes väldigt nöjd när jag satt ner i traven. Vi red några serpentiner när jag satt ner och han kändes väldigt fin.

Allt som allt är jag väldigt nöjd med min fina häst. När vi kom ut ur ridhuset igen skrittade jag honom lite runt anläggningen men vi fick snart ge upp och bege oss till transporten, slänga av sadeln medans Maltes surplade i sig sin Masch och sedan fick vi lasta för att komma undan alla bromsar som nu var helt galna över en svettig häst och dess ryttare.Gillar

Kommentarer