Gizmo

Jag har inte nämnt detta tidigare men vi har sedan en tid tillbaka letat ny bil. Jag har haft min Mazda 6 sedan 5,5 år tillbaka och den har gjort sitt jobb bra men det har varit dax för en ny ett tag nu.

Vi har letar efter en bil som får dra något liknande de 1500 som Mazdan får dra på vanligt B-kort. Utöver detta ville vi också ha fyrhjulsdrift, automat, kombi, drag,  över 150 hk, årgång 2011-2013, max 10 000 mil.

Efter en hel del letande och funderande föll valet på Subaru. I förra veckan hittade jag en jäkligt snygg Subaru Legacy i Borås hos en bilhandlare. Rasmus kontaktade dem och ställde frågan om de tog in Mazdan i inbyte. Vi fick såklart ett rätt lågt pris men å andra sidan erbjöd dem sig att ta in den som den var dvs med sprucken ruta och påbackad och sprucken front. I dag bestämde vi oss för att åka och titta på bilen och tog med oss Mazdan för inbyte.

Jag gillade verkligen Subarun, otroligt skön att köra och väldigt sköna säten. Den gick väldigt tyst och stabilt på vägen. Den drar 1470 kg på B- kort, fyrhjulsdrift, kombi, drag, bensinare och den hade gått 9990 mil.

Efter provkörning och lite dealande slog vi till och nu står han här "Gizmo" en Subaru Legacy 2,5i CVT Business uttagen 2012-06 (modellår 2011) här på gården. Utöver all standard som gav check i alla våra boxar har denna även tidsinställd motorvärmare, handsfree till telefonen, endast en ägare köpt nya av bilderna som nu förmedlar den, servad exemplarisk av firman vi köpte den av. 6 månaders garanti, extra vinterdäck på dubb (som jag delade mig till).

Vi är väldigt nöjda och jag kommer åka väldigt gott till jobbet i morgon bitti! Namnet Gizmo kommer från registreringsnummret GZO såklart :)

Gillar

Kommentarer