Gjort sedan sist och att göra innan inflytt

Stallet börjar faktiskt tro det eller ej närma sig inflyttningsfärdigt. Det har varit dåligt med bilduppdatering av den enkla anledningen att vi åter igen varit färdiga sent vilket inneburigt att mörkret fallit och bilderna inte blir så bra. Sedan har det varit en hel del annat kring hästarna och livet i övrigt också som gjort att fotografering inte priorierats, faktiskt även om det allt som oftast är mantrat "allt för bloggen" här hemma. Det kommer lite uppdateringar kring lite nyheter här framöver :)

Det senaste har vi i alla fall arbetat med två huvudprojekt, eller kanske tre.
1. Armarurer - Rasmus monterat upp alla armaturer i taket i stallet och ritat förslag till hur de ska kopplas i samråd med elektrikern.

2. Foderkammaren - Vi har byggt klart alla väggar till foderkammaren som nu är ett eget rum med dörr på plats. Vi har även köpt en avfuktare till torkrummet enligt de krav som vårt försäkringsbolag satt.

3. målning av takbalk samt lister - Vi har målat de två balkarna i taket svarta samt att målning av lister pågår i vitt som ska sättas upp i kring dessa mot plåttaket.

De delarna som är kvar innan inflytt är fäljande:

- Få upp alla resterande armaturer i övriga rum dvs hall, foderkammare och torkrum.
- Få vattenberedaren på plats och dra vatten till spolspiltan
- Elektrikern ska koppla in alla armaturer, sätta in ett nytt elskåp samt koppla in uttag etc som krävs i stallet.
- Såga ut öppningar ovan alla fönster i takhöjd och sätta in ventilations"galler" som kan öppnas och stängas efter behov.
- Montera ihop och svetsa boxlåsen samt rikta och svetsa boxdörrarna.
- Bättringsmåla de stål som behövs efter diverse svetsarbeten och ändringar.
- Gjuta om rampen till stora ingången där det idag är en hög klack/tröskel.
- Få upp de lister som fattas i hallen och torkrummet. >
- Fixa till ytterdörren med nytt handdag. ​
- Montera upp saltstenshållare, foder och vattentråg samt dra rör ur vattentrågen till avtappningsplats utanför boxarna.

Sedan kommer sluttampen som innebär att städa ur stallet, ströa boxarna med nytt fräscht spån och sedan flytta in hästarna :)
Gillar

Kommentarer