Göteborgsvarvet

Jag har länge haft som mål att någon gång i livet springa Göteborgsvarvet. Man blir ju inte yngre precis så i och med allt som händer kändes det som perfekta tillfället att anmäla sig. Sagt och gjort den 20:e maj springer jag Göteborgsvarvet tillsammans med si så där 55 000 andra. Jag har även anmält mig till ett seedingslopp som går av stapeln i Göteborg den 26/3 för att slippa starta allra sist eftersom jag aldrig sprungit varvet tidigare. Jag har alltid tyckt om att springa och jag har nog också haft lätt för det när jag tänker efter. Jag tycker om att pressa mig själv och gym har inte riktigt bitit mig lika hårt som att springa.

Jag gjorde mitt första riktiga träningspass 25:e januari i år och det var nog minst ett par- tre år sedan sist jag sprang. Sedan dess har jag sprungit ytterligare 4 pass på ca 5 km per pass. Jag har ett dåligt knä och kassa ledband i fötterna vilket jag måste försöka ta hänsyn till. Att springa enligt plan sakta i början och sedan öka är inte riktigt min melodi.... även om det är precis så jag borde jobba... Men för varje 5 km runda har jag bättrat på resultatet mot förra, nu känner jag dock att jag får tagga ner för annars kommer detta inte hålla i längden. Oavsett känns det bra att jag fortfarande trots ingen löpträning senaste åren springer bättre eller i alla fall minst lika bra som jag gjort förr. Jag sprang så sent som för någon timme sedan och sprang då 5,33 km på 30 minuter vilket ger en tid på 5,38 km per kilometer vilket innebär att jag i snitt höll en hastighet om 10,65 km /h.

Jag har en lång väg att gå för att nå 2,1 mil vilket är målet men det känns som om jag är på god väg. I samband med allt detta har jag en del extra kilon att tappa också vilket kommer som ett brev på posten. Några kilon hade inte varit fel att bli av med, då kommer löpningen gå ännu lättare. i ett led att komma dit försöker jag äta bra mat. Lunchen består allt som oftast av en pastalucnh på favoritstället i Alingsås medans kvällmaten försöker hållas lite lättare. Idag blir det kycklingsallad med en hel del råkost. Dagen till ära tillåter jag även ett glas bubblande Rosé :)


Gillar

Kommentarer