Gräs blommar på midsommar

Under midsommar blommar i princip alla grässorter samtidigt. Jag är allergisk typ maj-september men i början och slutet av året klarar jag mig fint på vanliga allergitabletter och känner inte av de så mycket alls.

Varje år vid midsommar är det som om någon skickar ut en bomb av gräspollen på exakt samma tidpunkt varje år. Från midsommar och fram till hösten har jag de riktigt jobbigt. Sedan 2006 ungefär har jag fått sprutor med kortison 2 ggr om året. Kortisonet är väl i princip de ändå som hjälper de är lite som ett mirakelmedel. Jag har fått sprutorna fram till förra året då jag bestämde mig för att försöka klara mig utan. Kortison i den mängden under så lång tid är nämligen inte hälsosamt och innebär förhöjda hälsorisker på flera plan. Läkarna har varje år påpekat att de är på egen risk och att de inte är bra i längden.

Förra året gick det relativt bra och jag hoppas de ska göra de även i år. Just nu är jag dock duktigt allergisk men de ska nog gå över snart.

När jag blir allergisk så nyser jag jättemycket, blir snorig, rinner i ögonen, blir röd i ögonen och svullnar ibland i ögonen. Sedan kliar det i öronen, halsen och i näsan. Som grädden på modet blir jag helt orkeslös, ben och armar känns som spagetti och jag får hjärtklappning. Inte jätteroligt med andra ord 😊

Gillar

Kommentarer