Grym träning

I söndags var jag, Strumpan och Karro iväg på vår första riktiga bortaträning. Ny anläggning ca 1h färdväg bort och dessutom ny tränare. Strumpan fick guldstjärnor på alla plan och skötte sig exemplariskt. Allt gick smidigt lastningen hemma lastningen på plats när vi skulle hem, stod helt stilla på släpet, skötte sig jättebra när vi kom fram både i hanteringen och sedan även i ridningen.

Fokus på passet blev inner skänkel mot ytter tygel vilket blir väldigt viktigt i arbetet mot att nå en rak häst med ett ärligt stöd/kontakt på båda tyglarna där båda bakbenen trycker på lika mkt. Precis de jag åkte dit för.

Jag fick hjälp med att få henne att verkligen flytta sig undan inner skänkel och att jag på volt skulle kunna flytta in hennes framdel och flytta ut rumpan några steg för inner skänkel och fånga upp på ytter, viktigt att hon verkligen gick undan för inner och att jag inte satt och smygförsökte varv på varv utan hon skulle verkligen flytta sig i alla gångarter. Strumpan tyckte inte alls detta va kul till en början och förstod inte riktigt men efter en stund började hon acceptera det och i takt med att hon började förstå vad jag ville blev också stödet och kontakten och där med också trycket från båda bakbenen mer liksidiga. Det vi lärde oss och som blev mantrat under hela träningen var att jag inte får "rädda henne" med vänster tygel genom att låta henne luta sig mot den. Jag fick vissa perioder helt sonika släppa vänster helt, framförallt i vänster galopp men även i alla andra rörelser och hela tiden tänka att inte bära henne med vänster oavsett vilket varv jag var i.

Väldigt rolig och lärorik träning. Många fina hästar på betydligt högre nivå än oss, men ändå stannade folk och gav Strumpan beröm och tyckte hon var väldigt fin, något som värmde extra mkt i mitt hjärta.

Även tränaren tyckte hon va fin, framförallt blev jag extra glad av att hon uttryckte att Strumpan svingade fint genom ryggen och hade fina bakben med bra aktivitet. Exteriören är inte allt menade hon utan Strumpans arbetsmoral är fantastisk och det kommer man långt på.

Karro var så snäll och filmade det hela. Tack! Jag har klippt ihop en film med hur vi flyttar henne i trav sedan lite galopp följt av de sista på slutet på lite andra linjer och påbörja skänkelvikning i slutet. Vi började givetvis allt i skritt men de är inte så kul att titta på :p

Gillar

Kommentarer