GRYMMA nyheter träningsmässigt

I veckan var jag i kontakt med Karolina Bodestig som jag tränat dressyr för de senaste åren och som verkligen hjälpt och utvecklat mig och Foppa. Helt klart är det tack vare henne jag hittade tjusningen med dressyren och tack vare henne jag och Foppa ändå kom så pass långt vi gjorde innan han skadade sig permanent.

Karolina är svensk C tränare i dressyr och kombinationen av Karolina träningarna tillsammans med träning för B tränaren Traudi Björling är för mig den absolut vinnande kombinationen som jag saknat sedan jag flyttade.

Karolina har sedan många år tränat för Traudi Björling och är präglad av henne samt Gp ryttaren Karin Öljemark där hon varit dressyrelev. Det finns därför samma röda tråd i deras system som tilltalar mig. Den röda tråden är helt enkelt utbildningsskalan i kombination med mycket fokus på ryttarens inverkan, harmoni och samspel. 

Nu har jag så himla tur att Karolina kunde tänka sig att komma ut till oss i sommar och hålla träningar hemma hos oss!! Känns verkligen så himla roligt och första träningen är bokad till den 16e juni och vi är 4 st som kommer träna! Längtar!!!

Det fina och tjusningen jag funnit Tack vare Karolina är att grunderna är så otroligt viktiga och jag älskar den ridningen. Tack vara utbildningsskalan ser jag ser systemet, logiken och hur allt hänger ihop för mig är det verkligen logiskt. När grunderna sitter så blir det så mycket enklare och bättre kvalite på nästa steg. Jag minns så väl en träning i slutet av Foppas karriär när Karolina säger att nu är de dax att gå vidare. Jag vill att du rider öppna längst långsidorna och lägger in volter. I öppnan skulle jag sedan gå vidare till att göra små tempoväxlingar i öppnan. Jag minns så väl att jag tänkte hon hade blivit tokig vi hade ju precis lärt in sidförande som absolut inte var klockrent på något vis utan bara inlärt. Men jag testade och nog bannemig gick det galant! Gåshud! Lyckligtvis fastnade det hela på film!

Känns väldigt bra att få hjälp av Karolina att sätta de korrekta grunderna för Maltes. Lite längre fram kommer vi också vara med för Traudi så snart vi är redo! Karolinas träningar är oftast 30 minuter Maltes kommer inte gå hela 30 men 20-25 minuters uppsuttet arbete kommer vi kunna göra vilket kommer kännas fullt tillräckligt.

Gillar

Kommentarer