Gymnastik

I förrgår fick Maltes en välförtjänt hel dags vila bortsett från 10 minuters promenad på hårt underlag för senans skull. I går arbetade jag honom på lina. Som jag har nämnt innan så har han hittat en komfortzone i den låga formen och blir rätt loj om man inte aktiverar honom. I början av passet får han jogga fram och vara lite loj men sedan vill jag att han kommer igång och jobbar igenom hela kroppen. Det senaste har vi övat på att öka traven lite lite grann, jag vill att hans reaktion på framåtdrivande hjälpen blir just framåt och inte uppåt. Han naturliga reaktion är att han går uppåt men nu börjar de komma flera fina reaktioner där han välver ryggen och länger steget lite framåt nedåt vilket han får massa massa beröm för så klart.

Vi började gårdagens pass med lite sådana tempoväxlingar och gick sedan över till att jogga över 4 bommar som jag hade lagt fram på kortsidan. Han va väldigt fin och lyhörd så jag testade att lägga in lite galopp på andra kortsidan efter bommarna. Övningen utvecklades till riktigt bra gymnastik! Trav över bommarna sedan galopp direkt efter galoppera ett halva varv bryta av till trav och sedan över bommarna igen, galopp direkt efter bommarna galoppera ett halvt varv och sedan trav och över bommarna igen osv. Han gjorde jobbet riktigt bra! Så klart var det enklare i vänster varv men även i höger varv lyckades vi med samma arbete även om vi ibland fick lägga in ett extra varv på volten innan vi kunde komma in på bommarna igen. I höger varv blev han emellanåt lite stressad över bommarna i väntan på galopp och då tog jag bort galoppen och lät han endast jogga en stund för att sedan testa igen.

Lovise fångade oss in action under sadelprovningsdagen hur vi springer tillsammans på vårt eget lilla vis :)​I dag blir det uppsuttet igen och jag ska testa rida i Amerigo Vegan, får se hur de känns! Ska rida med specialpadden som har extra ilägg bak för att illustrera hur det kommer bli när den stoppas om. Får hoppas de kommer kännas bra men känner jag mig själv rätt så kommer jag vara osäker oavsett vad, i bland måste man dock bara ta ett beslut vilket jag måste göra snart. 

Gillar

Kommentarer