Hagbyte

I går bytte vi lite hagar igen i ett nytt steg att få ut hästarna på lite grönare och lite större, steg för steg.

Majje som bantar lite just nu och som också är under rehab fick flytta in till den hage som Foppa och Maltes gått i nu medans Foppa och Maltes flyttade ett snäpp längre in i hagen där vi stolpar nytt. Den nya delen blir större men jag har valt att dela av den och släppa på dem pö om pö för att slippa värsta rejsen med tanke på Maltes.

Det blev några vändor i galopp såklart men inga större incidenter vad jag kunde se vilket alltid är skönt! Nu i morse var allt lugnt och hästarna ser nöjda ut i sina nya hagar.

Maltes har ju eksem och kliar sig sönder och samman om han har träd i hagen. Han har redan lyckats kliat upp sår på en dag då jag tydligen inte reagerade tillräckligt fort och stolpade bort träden i hagen när knotten började komma. Det är såklart tråkigt för dem att inte ha träd i hagen men tyvärr är det inget alternativ att låta Maltes klia sönder sig de mår ingen bra av. Så för att de ska bli lite roligare har vi lagt in stora grenar av båda löv och barrträd som framförallt Maltes älskar att leka med. Känns som en ok kompromiss :)

Eftersom både Maltes och Majje var hingstar när de kom i mars-april förra året  vid 5 respektive 6 års ålder har vi inte vågat ha dem på enkelt staket intill varandra sedan dem typ försökte döda varandra när vi testade att släppa ihop i sommras. . . Vi har hela tiden haft en gång mellan dem flr att de inte ska kunna fasta i tråden on de skulle börja "fäktas".

Nu har de snart känt varandra ett år och de har båda lugnat ner sig. För att slippa alla gångar som inte blir betade i hagarna har jag nu konstruerat ett litet eget alternativ till mellanrum mellan hagarna :) Jag köpte 10 paket distansisolatorer på Gekås och har satt tre sådana på varje stolp mellan hästarna, en på var sida och en ovanpå. Tycker de blev riktigt bra faktiskt och verkar fungera utmärkt! :) 👍 Vill dem kan dem såklart nosa på varandra över staketet men de kan inte göra så mycket mer än så :)

Gillar

Kommentarer