Hagfix

Som jag nämnt innan är det väldigt öppet i stallet och det blåser därmed en hel del. Malte har hittills haft sitt ha i hagen på backen eller i en tunna. Ligger det på backen blåser det lätt bort. Nu är ju Maltes som han är så de där med tunna var ju bara att glömma att här skulle ligga kvar i den. Desamma gällde bildäck och pall med pallkragar. Den senare varianten trodde man ju ändå skulle fungera, men icke. Nä jag kom till hagen på eftermiddagen stod pallen i mitten av hagen mot stora gnagmärken och pallkragarna bredvid även dör med duktiga bitmärken efter Maltes tänder.

Så jag fick helt enkelt tänka om. Pallkragar la jag ner direkt det kändes livsfarligt med tanke på hur han behandlade dem. Murbruksbalja kändes mest safe men jag behövde nåt dom höll den på lats. Så jag monterade helt enkelt fast en 90L Murbruksbalja och en på 65L på en pall. Vatten i den ena och hö i den andra.

Har funkat en dag så här långt iaf så verkar ju lovande. Fick dock smörja in kanterna på pallen med tjära så han skulle låta bli att bita sönder den, men de var ju minsta jobbet i den här historien.

Gillar

Kommentarer