Hälsovecka 

Förra veckan blev lite av en hälsovecka för Strumpan, mycket välförtjänt. I tisdags kom en Equiopat till oss och kollade igenom Strumpans kropp från pannlugg till svans. Hon har alltid mer eller mindre lagt sin svans lite till höger och har ju en lite speciell exteriör så det känns viktigt att hålla hennes kropp i god form för att hon ska bli hållbar i längden.

Besöket gick bra, Strumpan såg ut att njuta av behandlingen och det var inget jättestort oväntat som hittades. Först tittade vi på hur hon rörde sig i ridhuset ( hon va dock lite halvgalen så va lite svårt) sedan kändes hon igenom och fick lite massage samt djupvågsbehandling. Framförallt är det ju den bakre den som behöver mjukas upp och höger sida lite mer än vänster. Det stämmer ju bra överens med min känsla. Återbesök om 1 månad :)

Jag hade redan sedan tidigare börjat göra lite ryggstretch på henne och fick utöver detta lite nya grejer jag kan göra för att underhålla hennes kropp. Bland annat fick jag två balanspaddar som jag ska låta Strumpan stå på bak. Vi testade dem lite under besöket men det krävs ju lite invänjning innan de kan användas. Tänkte testa lite med dessa idag. Tanken är att balanspaddarna ska träna upp och stabilisera muskulaturen som behövs för en bra kroppshållning.

Jag valde givetvis ett par rosa paddar till Strumpan :)

Efter Friskvårdsbehandlingen blev det promenad samma dag på kvällen, dagen efter och sedan ett tömkörningspass innan det sedan var dags för sadelkontroll av båda sadlarna i fredags. Strumpan har ju ändrat sig en hel del i kroppen även om det är en lång väg kvar så har hon nu återhämtat sig efter flytten och det var dags för en koll. Turligt nog kunde båda sadlarna enbart korrigeras via ändring av bomvidd och jag behövde inte byta någon sadel i dagsläget. Kanske kommer det behövas framöver men nu räckte det med att dra in bomvidden på båda.

Helgen har sedan bjudit på underbart väder så lördag blev det utesritt och i söndags långpromenad med lite backträning off-road för hand.

Igår red jag ett pass i ridhuset på en överladdad och mycket mjuk/vig häst :) Alla inblandade överlevde och mår idag bra :p

Gillar

Kommentarer