Här bor Maltes

Sedan början på december bor Maltes i Alingsås på Stall Nolstommen. Hos Stall Nolstommen finns ett "innestall" med 10 boxar samt ett utestall med 4 uteboxar. Maltes bor i utestallet där han trivs väldigt bra med den friska luften och bra sällskap av 3 fina damer :)

Stallet erbjuder det mesta man kan önska sig med torkrum, tvättmaskin, ridhus, rundbana, toalett, fikarum med kök, spolspilta med varm och kallvatten. Även om Maltes står i utebox har jag precis som alla andra också tillgång till alla bekvämligheter såklart.

Bjuder på lite härliga sommarbilder från stallet istället för tråkiga gråa vinterbilder :)


Alla hästarna går under vintern i lite mindre grusade hagar, det ger helt lerfria hagar men såklart lite tråkigt med de mindre ytorna í och med detta. Anläggningen erbjuder dock en helt annan möjlighet till träning så hästarna kan underhållas ändå. På sommaren har varje häst en lite större gräshage, vissa låter hästarna gå tillsammans i dessa andra håller dem fortfarande själva, de avgör var och en. Det är en avvägning hur man ska göra, för mig som har en otursfågel till häst kanske detta är den optimala lösningen även om det egentligen kanske inte från början är så jag önskat hålla mina hästar. Detta blev helt klart den bästa kompromissen av vad som fanns tillgängligt i närheten och generellt är jag väldigt nöjd och trivs väldigt bra i stallet och Maltes lika så.


Hästarna fodras 5 gånger om dagen och går ute i hagen från tidiga morgonen till eftermiddagen då de flesta går in klockan 16, vissa tidigare. Första fodringen är runt 07 då de får en liten påse hösilage i boxen att tugga på innan dem går ut och äter frukost nummer två i hagen en liten stund senare. Lunch serveras runt 1130 och sedan väntar eftermiddagsmaten i boxen kl 16 och det hela avslutas med kvällsmat runt 21.

För att kompensera den lite kortare hagtiden och den lite mindre hagen är jag noggrann med att Maltes så ofta det bara går dvs de flesta dagarna på året motioneras kvällstid och inte bara blir stående i sin box 16-07. Tillgången till ridhus gör det hela möjligt och det är i princip aldrig trängsel i ridhuset vilket gör att jag aldrig har stött på problem om jag vill longera eller tömtköra vilket är väldigt skönt.

Gillar

Kommentarer

Camilla,
Fint stall! Jag har faktiskt varit där en gång, men bara i ridhuset. En kompis provred en häst där.
camillajarnedal.blogg.se
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Kul! Riktigt trevlig anläggning vi stormtrivs 😊
nouw.com/camillabergquist