Harv och ElBjörn

Rasmus satte ihop en provisorisk liten harv av armeringsnät med en stor sten som tyngd, den fugerade bra i början men blev sämre och sämre med tiden. Under vintern har vi inte använt den alls eftersom ridbanan varit under is och snö i princip hela vintern. Det var inte så länge sedan den tinade fram faktiskt. Underlaget är nu rätt hårt och all stenmjöl vi la på förra året känns som bortblåst. Förhoppningsvis har stenmjölet bara packats hårt och går att åtgärda med ordenltig harvning. Om vi inte får till det den vägen kanske vi behöver lägga på lite mer material helt enkelt.

Den gamla harven fungerar inte alls längre så vi har diskuterat att köpa en riktigt. Men så har vi en hel del stålmaterial över som Rasmus klurat ihop en mer ordentlig harv av. Allt material fanns redan hemma och det "enda" som krävts var lite påhittighet och en del svatsande. Blir rktigt bra när den blilr färdig tror jag. Vi har testkört den i två omgångar nu oh korrigerat den efter resultatet. Först blev den för lätt så det hände ingenting alls, sedan blev det liite för grovt och banan fick istället vallar vilket inte är så bra. Nu testar Rasmus att svetsa dit stålramar sist på harven som ska fungera som sladd och jämna ut banan efter, de är nog de vinnande konceptet helt klart! Han är bra händig min sambo! <3

Idag har vi även testat torkrummet för första gången. Det är inte helt klart men det kändes som en bra dag att testa idag. Jag trodde nog hästarna skulle vara dyngsura när dem kom in och förberedde därför för att kunna hänga upp alla täcken. Nu var dem faktiskt nästan torra när dem kom in så de behövdes inte torkas täcken i den omfattningen jag hade trott när jag åkte från jobbet. Men en hel del boots och benskydd och Maltes eksemtäcke behöve ändå torkas så det var inte helt förjäves att koppla in avfuktaren.

Vi köpte en avfuktare för ett par veckor  sedan begagnat av en elektriker som hade använt den i ca ett år. Vi har varit i kontakt med föräkringsbolaget som rekomenderade den hör typen av avfuktare till den typen av rum som vi har byggt. Den vi har köpt nu är väl kanske lite överdimensionerad men den kommer helt klart klara av jobbet utan problem och den är också klassad IP44 vilket är högre än vad försäkringebolaget egentligen kräver. Just nu står den med en vanlig förlängningssladd och vattnet samlas i en behållare i avfuktaren. När det hela är klart kommer så klart elektrikern ha kopplat in avfuktaren ordentligt och vattnet kommer gå ut via slang så man slipper tömma den lilla lådan. Försäkringsbolaget påpekade vikten av att man försäkrade sig om att inga täcken kunde ramla ner och hamna över avfuktare och på så sätt vara en brandfara. Efter lite klurande kom jag på att vi ju har vägghyllor stående som vi fått av min snälla vän Karro som kan passa kanon för detta ändamål. Vi kommer alltså placera hyllor på väggen ovanför avfuktaren där vi kommer ordna hållare och hängare för benskydd, boots och diverse andra saker som behöver torka. Den kommer alltså både fungera som hylla och som som skydd för att ingen kan ramla över och täcka avfuktaren.

Gillar

Kommentarer