Hästpyssel

I går tog jag in hästarna på kvällskvisten Maltes fick stå uppställd och bli ompysslad ordentligt innan vi gav oss ut i paddocken. Kan inte nämna tillräckligt många gånger hur fantasisk uppställningsplatsen är, älskar den!

Nu börjar faktiskt manen bli riktigt lång, så pass att jag kan göra en ordenltig fläta. Den är ännu lite för kort längst upp vid öronen efter att han har haft klippt man bakom tränset men fortsätter de så här så kommer de snart vara långt nog de också! För att kunna ha luvan på så gör jag alltid en lite knopp av pannluggen, oftast utan att flöta. I går testade jag att göra en inbakad fläta i luggen, kommer krävas en hel del mer träning innan de blir bra men lika bra att börja nu så blir det snyggt sedan när det är skarpt läge :)


Svart och guld är välsigt inne för min del just nu, tycker de är skitsnyggt! De är nästan som man kan ana det av att bara kika på krokarna vid uppställningsplatsen...

Visst blev han snygg! :)

Själva passet i paddocken gick bra även de, vi fortsatte med tempoväxlingarna på lina, joggade en hel del över bommarna samt också en del galoppjobb. Det märks att Maltes blir starkare och starkare i galopppen nu även om han så klart inte orksar lika mycket som traven men de är ju inte så konstigt han har ju faktiskt bara tränats ordentligt i galopp den senaste månaden.

I dag blir det uppsuttet i paddocken, ska fundera ut någon bra outfit för dagen nu har vi ju faktiskt en dressyrsadel att rida i, även om den ännu väntar på att bli omstoppad så lämnade sadelmakaren gulligt nog kvar sin specialpadd som hon fyllt i på rätt stället för Maltes så vi kan rida i den medans vi väntar så länge hon inte behöver den till något annat! Jag har ju själv annars en correction pad från Mattes men vet inte om den bygger lite väl mycket kanske, har skickat frågan till sadelmakaren så får vi se vad hon tycker om jag kan använda den sedan istället.

Tänkte fläta honom idag också inför dagens ridning, hoppas inte jag ska behöva ha något att hålla i mig i bara haha !

Gillar

Kommentarer