Helgens bestyr

I helgen har vi faktiskt inte arbetat något alls i stallet. Jag tillbringade ju lördagen på Gekås medans Rasmus tog en sväng till Jordnära och köpte, spån, stängselstolp och batteri till traktorn. Utöver all shopping så harvade han även i vinterhagen samt krattade bort en del gamalt hö som låg på den grusade delen vid ingången. Så nu är vinterhagen relativt jämn och vi hoppas den kommer återhämta sig något i alla fall till nästa vinter. Kanske kan det till och med växa lite gräs i den som hästarna kan pilla med under senhösten. Jag var även i kontakt med den bonde vi köper hösilage av och gjorde upp om lite hjälp med gödsel till hösten, vilket inte var några problem. Skönt att ha en plan för sådant även om de ligger en bit fram i tiden.

I går var det en rktig fordonsdag då alla bilar fick sommardäck samt lite extra omvårdnad, så även transporten. Transporten fick även tillsyn av bromsar och diverse annat för att kunna pssera besiktningen felfritt nu under denna månad.

Det var inte bara bilar som fick sig en tvätt i går, de fick även Maltes efter longeringen. Han har börjat klia sig lite och står båda mot träden samt även mot de grnar som vi kagt in som "tuggleksaker" i hagen och förösker klia skapet/ benen (?). Så vi passade på i går när det var vamrt och gott och Malte hade ingenting emot sitt bad. Använde mig av de schampoo jag fick av veterinären på kliniken som skulle vara klådtsillande då de inneåller bland annat havremjöl. Oavsett så syntes det i alla fall att han verkligen behövde sig ett bad efter en hel vinter utan! Vi avslutade det hela med att ge honom en omgång Switch samt att han så klart också smörjdes med Bensylbensoat i morse innan utsläpp.

Så nä vi har inte legat på latsidan även om vi inte jobbat på stallet under helgen :) Elektrikern är förresten kontaktad under förra veckan och han planeras in under nästa vecka om vi har tur!

Bjuder på en bild från helgen när Maltes var med i hagen och fyllde vatten, mycket roligare att dricka driekt ur vattebnkannan än att dircka som vanliga hästar ur vattentunnan, helt klart!

Gillar

Kommentarer