Hemagjord medicin

Maltes hosta har blivit bättre sedan klinikbesöket och efter de 10 dagarna på slemlösande. Han kan fortfarnde hosta till någon gång om det dammar i paddocken vilket han bla gjorde under tömkörningen men han har fler pass utan hosta än pass då han hostar vilket är en klar förbättring. När jag sedan skriver hosta innebär det att han i samband med att han frustar också hostar till en gång per pass. Jag skulle tro att det hela är damm-relaterat eftersom de inte kunde hitta något i halsen med kamera på kliniken. Att åka tillbaka till kliniken för en lungsköljning känns inte helt befogat ännu utan vi avvaktar lite och ser hur detta artar sig eftersom det blivit så pass mycket bättre, om än inte helt bra.

För att hjälpa honom ytterligare har jag så klart googlat och läst på en hel del och gjort alla möjliga åtgärder i stallet och nu även kokat ett eget tillskott som ska fungera slemlösande som ska vara bra för "hosthästar". Nu klassas kanske inte Maltes som en hosthäst i och med att han hostar så pass sällan och aldrig i stallet men det kan vara bra att hjälpa honom lite på traven ändå.

Ja har gjort ett avkok på anis, timjan och lakritsrot som nu ska stå och dra i 12 h innan jag silar bort fröna och använder vätskan i hans mat. Avkoket kommer blandas med äppelcidervinäger och MSM.

Innehållet i avkoket ska ha följande egenskaper:

Anis: slemlösande
Timjan: Slemlösande
Äppelcidervinäger: Utrensande, blodrenande och bakteriedödande
Lakritsrot: Slemlösande och lenande för irriterade slemhinnor.
MSM: antiinflammatorisk, viktig del av cellbildningen, stärker immunförsvaret


Gillar

Kommentarer