Huset - Rosen

Huset heter "ROSEN" och är som nämnt tidigare ett sluttningshus/suterränghus.

Enligt Wikipedia är ett suterränghus eller souterränghus, en form av byggnad, oftast enfamiljsvilla, som ligger i en sluttning. På vilken våning huvudentrén finns varierar. Ett suterränghus med två våningar ser från högre sidan ut som ett enplanshus och från den nedre sidan som ett tvåplanshus.

I vårt fall går man in på entréplanet som ses som "övervåningen" i huset. På entréplan finns vardagsrum, kök, matplats, ett sovrum samt toalett/dusch. Enligt de nya reglerna om tillgänglighetsanpassning ska man kunna leva på entréplanet utan att behöva ta sig ner för trapporna om man skulle bli handikappad, vilket såklart är uppfyllt i vårt nya hus. På nedre plan finns 3 sovrum, allrum, tvättstuga och toalett/dusch.

Här är fasadritningarna på vårat hus!Det kommer finnas bra parkeringsmöjligheter och ett garage med förråd, designat att passa huset och omgivningen. På bilden nedan har jag zoomat in vår tomt från nybyggnadskartan och markerat gränserna med rött. Hus, garage och parkeringsplats är inritat för att illustrera hur det är förlagt på tomten. Huset är förlagt 7 meter från vägen och garaget likaså. Mellan garage och hus är det 4 meter. Det kommer så klart bli en fin entré fram till huset och i framtiden kanske någon sorts mur mot vägen som skiljer vägen mot vår tomt.


Här nedan ser ni markplaneringsritningar som illustrerar husets placering i förhållande till marken, dessa har korrigerats ett flertal gånger och är fortfarande under diskussion gällande mötet mot grannarnas tomt, dränagediken mm. . Markplaneringsritningarna blir extra viktiga i vårt fall eftersom terrängen gör huset om ni förstår vad jag menar. Det är också viktigt att vi för byggnadshandläggaren visar hur vår tomt binder ann till de angränsande tomterna.

Gillar

Kommentarer