Hö - rensning

När hästarna står inne nån timme på dagen så tycker jag det känns skönt att slänga åt dem nåt att äta, betet är inte jätte skarpt (precis som vi vill ha det) så det är bra att komplettera lite för magens skull om inte annat. Eftrsom hösilage håller sig så dåligt i värme har vi köpt in en stor bal torrhö istället. Jag är väldigt allergisk mot hö de vet jag och alla i min närhet men så när man håller sig borta från de så länge så tänkte man lite  "hur illa kan de bli de klarar jag väl av över sommaren bara". Alltså nä herrejäklar jag är verkligen dunder allergisk, jag blir så jäkla dålig. Hade det bara varit att man nös och de rann i ögonen så hade det väl vart en sak men jag får så svårt att andas. Det är inte bara när jag är i kontakt med höt utan hela kvällen och natten efteråt har jag svårt att andas och hostar nästan sönder mina lungor. Tar såklart medicin och astmaspray men de tar 10-12h att bli bra efter att jag vart in i ladan. Till råga på allt får jag även utslag på armarna om jag tar i höt och de kliar nå kopiöst!

Maltes hosta har inte blivit bättre efter kuren slemlösande utan nästan sämre, de kan vara så att sista slemmet äg på väg upp nu och att de sedan blir bättre, vi får se. Men de kan också bara höt eftersom jag häromdagen även hörde Foppa hosta eftrsom en galopp runda i hagen. Han motioneras ju inte så därför triggas inte hans hosta så jag har inte märkt de så många gånger innan. Jag har ändå haft Foppa i 5 år och jag har aldrig hört honom hosta, aldrig! Foppa har heller aldrig ätit hö.

Med tanke på detta har vi i dag rensat stallet på hö och köpt hem mindre balar hösilage till mina hästar.  Höbalen ställde vi ut på baksidan stallet under tak med skydd mot väder och vind men ändå borta från mig. Emeli vill gärna ge Majje hö så balen kommet användas ändå.

Vi får se om de blir någon skillnad på hostan, jag har blött höt med vatten utan resultat men detta kanske hjälper,  vi får se! Om inte annat kan jag i alla fall gå in i ladan nu utan att vara rädd för att dö :p

Gillar

Kommentarer