Hoppade i sjön i -3 grader

Häromdagen sken solen och det var ett riktigt fint väder. Vi går ner till sjön efter frukost tänkte jag, idag ska vi njuta av solen. -3 grader ute och krispigt så på med underställ, termobyxor osv på Alma och täcke på hunden sedan begav vi oss ner till sjön. Hjalmar får inte gå så långt ännu eftersom han inte ens är 4 månader ännu så han ömsom gick ömsom blev buren.

Väl nere vid sjön var vi helt ensamma och vattnet låg blankt med en liten hinna is på. Hjalmar visade inget intresse alls av vattnet så för att kunna ta hand om Alma som ville leka i sanden så släppte jag Hjalmar lös och han höll sig i kring oss hela tiden. Men så plötsligt hör jag bara ett plask och så ser jag honom när några meter ut i vattnet bedjande efter hjälp. Så de var bara att lyfta upp Alma med ena armen och sedan plaska ut i vattnet och hämta upp Hjalmar med andra armen. Så fick den stunden i solen ett abrupt slut och vi fick raskt bege oss hemåt. Hjalmar fick åka i vagnen med Alma mellan hennes ben invirad i en filt och i min jacka.

Väl hemma torkade jag Hjalmar med handdukar och virade sedan in honom i en ny handduk och en filt och la honom i solen i soffan där han låg och "tinade" en bra stund. När han kändes varm och go över hela kroppen tog jag bort handduken och han låg kvar en lång stund och gottade sig i solen.

Gillar

Kommentarer