Hoppträning!

Vår första gemensamma hoppträning, min första hoppträning på kanske 10 år och eventuellt Strumpans första i livet. Vi har hoppat lite enstaka hinder innan tillsammans , jobbat bommar på marken och hon hoppade en liten bana våren som 4 åring hos uppfödaren. Strumpan var taggad men uppvärmningen passade oss och vi fick galoppera på ordentligt på framridningen vilket var uppskattat av alla hästar.

Först hoppade vi ett litet kryss på en halv volt i båda varven sedan två kryss på volt i galopp som uppvärmning. Strumpan blev skrämd av tränaren på första krysset men vi tråcklade oss över, lika så två kryss på slutna delen av en volt lyckade vi också med. Vidare hoppade vi en liten kombination typ ”5,5 an” där vi fick trava in först och sedan galoppera in för att sedan utveckla och lägga på en till linje med 4 galoppsprång på diagonalen.

Diagonalen ville Hans att vi skulle komma ensamma i vänster varv och galopp direkt medans de andra hästarna stod i andra delen av ridhuset och de tyckte väl inte Strumpan va en lika bra idé så där sprang hon på sidan två gånger men då vi gick ner i trav så tog vi oss igenom den och kunde sedan också ta den i galopp. Avslutade det hela med att ta 5,5an och sedan diagonalen direkt samt även diagonalen åt andra hållet i galopp.

Så stolt över oss att vi var med på detta. Strumpan löste det hela så himla bra och jag lyckades hålla nerverna på rätt sida jag med och löste uppgiften även om jag fick lite kritik för att ”dressyrrida” lite för mkt ha ha!

Gillar

Kommentarer