Husfärg

Rasmus inleder sin semester denna veckan och kommer ha 4 veckor ledighet. Jag har ledigt 2 av hans veckor på slutet dvs vecka 30-31. Under våra gemensamma veckor ska huset målas. Utöver målningen ska även en del panel bytas ut på södersidan. Eftersom Rasmus är hemma i två veckor mer kommer han börja med fasaden; inhandla material skaffa fram en skylift osv som förberedande inför fasadbyte och sedan målning.

Husets färg idag är ärligt talat skitful och vi kommer därför såklart byta färg när vi målar om. Eftersom övriga byggnader på gården är röda med svarta dörrar och vita knutar kommer huset få en annan färg som bryter av. Vi vill ha en färg som bryter av men ändå knyter ann till övriga byggnader.

Mitt förstahandsval är egentligen vitt men eftersom vi bor bredvid en väg och eldar med pellets skulle det inte få vara vitt så himla länge och skulle de hållas vitt skulle det krävas mycket underhåll. Så mitt förstahandsval blev snabbt nedröstat.

Vi har istället valt en mörkgrå färg med vita knutar. Någon av de färgerna längst ner på förgkartan nedan blir det. Dörrarna på övriga byggnader kommer ha samma färg som huset med samma vita knutar.

Ska bli väldigt kul att få en ny färg på huset, det ser jag verkligen fram emot även om det kommer innebära en hel del arbete såklart!

Gillar

Kommentarer