ICE-VIBE

I och med alla skador man haft de senaste på hästarna så har det blivit många timmar med vattenslangen i högsta hugg. Vatten är ju välkänt som de i särklass bästa köldmedia, men det är knöligt om man inte har benslangar då måste man stå och spruta med vattenslang i 20 minuter för att få en bra effekt. Det finns en hel de produkter på marknaden som ska fungera kylande men pratar man med veterinär eller hovslagare är alltid svaret att vatten är det bästa. Senast fick jag dock svaret att vatten eller ICE-VIBE kunde användas på Maltes ben om jag skulle se att han röjde runt i hagen någon dag.

Dem är så klart inte billiga utan de går på ungefär 1900 kr för ett par men man får se det som en investering för framtiden. Varje paket innehåller: - 2 boots - 2 kylpaket - 2 vibrationspaneler - 1 batteriladdare - 3 stickkontakts-adapters

Så här skriver Strömbergsgård om ICE-VIBE

ICE-VIBE kombinerar kyla och vibrationer för att minska svullnad och stimulera blodcirkulation vilket hjälper läkningsprocessen.
Blodcirkulationen i den nedre delen av hästens ben är svag. Vibrationer stimulerar blodflödet och ökar därmed tillförseln av näringsämnen samtidigt som slaggprodukter transporteras bort.
Förebygg skador genom att använda ICE-VIBE med vibration innan aktivitet för att värma upp hästens ben.

Hööks skriver lite mer utförligt :

ICE-VIBE är laddningsbara vibrerande skydd som hjälper till att öka cirkulationen i hästens ben genom att skapa en massageeffekt. De kombinerar effekterna av kyla och massageterapi för att effektivt behandla ligament och senskador samt överansträngning. Den masserande effekten bidrar till att stimulera lymfsystemet och att ta bort ömhet och svullnad samt förbättra cirkulationen. Det finns tre användningsområden: Förebyggande - Att använda skydden innan du rider kan hjälpa dig att förbereda dina hästars ben för träning. Behandlande - Efter träning kan du använda de vibrerande skydden med kylpaddarna, som skapar en kall cirkulation. Återställande - Hjälper din häst att reparera skador och slitage, både före och efter träning.


Ska kolla om det finns något bra erbjudande under Falsterbo kanske :)


Gillar

Kommentarer