Idesprutardag

Nu när vi valt, beställt och betalt krubborna fortsatte vi jakten på att hitta resterande inredning i alla fall liknande design.  Saltstenshållare hittade jag snabbt i rostfritt. Jag vill gärna känna på dem först så de inte ör vassa. 
Sedan började vi kolla på vattenhink. De är så otroligt bökigt med vattenhanterinhen och typ alla hållare verkar vara en stor skaderisk hur man än försöker så verkar hästarna lyckas skada sig. Så Rasmus började skissa på ett fast vattentråg med avtappningsslang  i botten. Vi hade en diskussion om detta på Bukefalos precis i början då vi hade köpt gården.  När jag sedan såg Rasmus ritning kom jag och tänka på foderkrubborna  vi precis beställt, rymmde inte dem 18 liter och hade avtappningsplugg i botten? Jo men visst rymde dem 18 liter och har plugg i botten. Perfekt ju! Så jag har nu mailat företaget och bett dem lägga till ytterligare tre raka tråg av samma design till min beställning.
Rasmus slutgiltiga ritning
Det enda med denna lösningen är ju att man får stoppa ner handen i vattnet och ta bort ev hösilage som ligger i vattnet och lägga de I skottkärran, vilket jag redan gör varje dag så de blir ingen direkt skillnad. Sedan kan man alltså ställa en vattenkanna på utsidan boxen och tömma ut de vattnet som är kvar direkt ner i kannan. Vattenkannan är sedan betydligt lättare att bära bort äb att lyfta ner en vattenhink från en krok och bära bort.

Gillar

Kommentarer