På Utebanan

Igår red jag på utebanan och jag ska faktiskt erkänna att det inte var alls kul i början. Jag är i ärlighetens namn rejält rädd sedan flygturen ute senast. Inte att jag ramlade av, för sånt händer, utan just av anledningen att han bockade och bockade och eskalerade än mer när jag försökte få honom att stanna. Jag tror inte det var för att bli av med mig primärt men när han väl börjat så kan han lixom inte sluta och det är den delen jag är rädd för och de jag har känt av även tidigare. Hade jag bara flygit av för att han hade blivit rädd för något och gjort en tvärvändning eller hoppat till så hade det varit mer okey om ni förstår. Det är pinsamt att erkänna sig rädd, men de är dagens sanning.

Nåväl att vara rädd löser inga problem så igår tog vi tjuren vid hornen eftersom Maltes har varit så snäll senaste dagarna och vädret var fint. Självklart spände han till som en fiolsträng när jag hoppade upp och jag klandrar honom inte de är ju helt och hållet mitt fel eftersom jag är märkbart orolig där uppe. Men vi tog oss igenom det med en hel del skritt först, samma system som inne; långa sten, lång/låg form och flyttar bogar, volter, böja och ställa. Sedan tog vi trav och där blev han rädd för något och började spänna till vilket gjorde att vi gick tillbaka ett steg och jag arbetade honom likadant i trav som i skritt med att få honom avslappnad och vänta, koncentrera sig på mig och komma ut med halsen. Tålamod tålamod och när jag väl sitter där och får börja rida ordentligt då är jag ju inte rädd längre, då kör vi bara på som om inget hänt.

Efter en del lösgörande i trav genom vattenpölar och i lera tog vi sedan en del galopp. På slutet var han riktigt riktigt fin både i traven och i galoppen och det kändes så himla skönt. Det var fortfarande "skört" men de gick och dessutom riktigt bra. Solen gick ner över oss och vi skrittade av ute på vägarna runt stallet avsuttet och var båda två så där väldigt nöjda med oss själva, så som bara vi kan vara :)


Väl inne i stallet igen insåg jag att vi var lite leriga, hahaha! Kändes skönt att få skita ner oss ordentligt faktiskt :)

Tur det finns dusch i stallet!

Gillar

Kommentarer