Inflytten

Allt gick bra i går när vi ställde in hästarna i de nya stallet, dem tyckte så klart de va väldigt knepigt men alla gick snällt in i sina nya boxar. Lite stressade blev dem så klart, de har ju bott i den andra gamla delen i ett år och Foppa längre än så. Alla fick bekanta sig med sin nya box och dess inredning och det var mycket nytt att smaka på och bonka på, haha de känns i hjärtat när de sätter tänderna i den fina nya inredningen, men så är de ju de kommer bli värre hahaha!

Jag hade varit lite "rädd" för att de ska kännas lite litet när hästarna väl kommer in i stallet men de gjorde det verkligen inte. När vi ledde in och senare även ut hästarna så kände vi ännu mer att det var ett bra val att vända på uppställningsplatsen, de blev en riktig fullpott verkligen! Nu blir det ett väldigt naturligt och bra flöde i stallet och man kommer undan nyfikna hästnosar när man vill ta ut Majje som står längst in t.ex.


När hästarna hade fått bekanta sig med sitt nya hem ett tag tog jag ut Maltes ur boxen och testade den nya uppställningsplatsen. Vilket lyx att kunna ställa upp hästen på gången och göra i ordning ordentligt, inte spån i lindorna och bra med utrymme kring hästen. avhängningsytorna fungerade riktigt bra och jag bara älskar min nya rullvagn. Det jag saknade var en krok för att hänga av longeringslinan bara, de får vi lösa! :)

​Själva jobbet i paddocken för Maltes gick väl sådär men jag hade inte förväntat mig annat heller. Foppa skrek efter honom inifrån stallet så han var lite upprörd vilket så klart gick ut över arbetet. Han blev lite spänd och springig så vi jobbade mest med att kunna komma till avslappning. Vi kom inte riktigt hela vägen fram tills hans bästa som i förrgår morse men så är det ju ibland, han skötte sig bra iaf de är huvudsaken! 

Gillar

Kommentarer