Ingen förbättring

Idag var det dax att sitta upp igen på Maltes.  Jag ska rida 2 ggr i veckan så tisdag och lördag känns passande. Jag hade tagit mig upp på benen och skakat av mig föregående pass men orden det var ju likadant sist de blir nog bättre.  De blev dock inte bättre utan sämre. Idag var det ungefär samma som dagarna innan vi bestämde oss för att operera. Han kickar hoppar låter drar i tyglarna ja allt han kan för att visa sitt obehag (antar jag). Jag satt lugnt stilla och efter 1 1/2 varv kanske så slutade han och började skritta normalt. Därefter kunde jag både skritta och trava i båda varven, i balans vill jag inte säga men utan ryck och kast med huvudet så relativt stadigt i alla fall.

Vad gör man nu då? Jag känner mig så klart uppgiven och enormt ledsen men jag kan inte göra annat än att följa planen och testa igen på lördag. Blir det inte bättre utan bara sämre och sämre så får jag ringa tillbaka till Husaby åter på ruta ett. Dem kommer troligen vilja behandla SI leden i de skedet, jag känner mig dock relativt skeptiskt till om de verkligen kommer ge resultat. 

Gillar

Kommentarer

Lovise,
Usch vilken mardröm det är 😟 Men ändå intressant att han slutar efter en liten stund, känns det som att han "ger upp" eller faktiskt slappnar av?
www.LoviseC.com
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
I går kändes det faktiskt som om han slappnade av helt efter de där första 1-1 1/2 varvet. Samtidigt så kommer avslappningen så pass snabbt att jag uppfattar det lite som om han ger upp också. Men när han "ger upp" så slappnar han ju också av. Jag känner de och man ser de, han släpper ner halsen och slappnar av i svans/ryggen och börjar skritta på normalt, bara så där lixom. Jag har så himla svårt att tolka de för han är verkligen jätte obekväm i början i går "grymtade" och stönade han till och med lixom av som jag uppfattar det obehag av något slag.
nouw.com/camillabergquist
Lovise,
Så svårt det där.. Hoppas på en förbättring till lördag nu då så det blir lite tydligare.
www.LoviseC.com
Åsa,
Jag är övertygad om att han har ett smärtminne och är "van" att det ska göra ont vid ridning. Carmen har haft samma beteende; spänd i början men slappnar av när hon märker att det faktiskt inte gör ont. Det kan även hända att han fortfarnade har spänningar i muskulaturen som behöver släppas?
Carmen och jag har haft jättehjälp av Equiband och Equibodybalance och Vivi på Care of Ewards har behandlat henne med djupvåg och Biolight, vilket har gett fantastiskt resultat. Kanske ett alternativ? 😊
www.asafogledressyr.se
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Ja jag hoppas de är som du skriver , de är bara så himla svårt att veta. Jag tycker ju att om de hade varit ett smärtminne så borde han även kicka i början under bedövningen vilken han inte gör. De talar emot att det skulle vara ett smärtlindrande. Å andra sidan påpekade rasmus att vi aldrig har bedövar honom utan att rida utan bedövning innan vilket han har en poäng i. Jag har funderat på laser, biolight eller stötvåg. Som de är nu träffar han ju ET regelbundet och får även akupunktur men de kan helt klart vara ett bra kompliment.
Tack för din input, uppskattas verkligen! Man blir ju halv galen av detta!!
nouw.com/camillabergquist