Jogg och promenader

I går gjorde jag sista jobbdagen innan 2 veckors semester, även om de nya jobbet är väldigt roligt och spännande är det ändå skönt med lite semester :) Jag började kvällen med att rida ut Majje eftersom Emelie är på Öland. Vi var ute nästan en timme mestadels skritt med lite trav och en galopp fick vi till också. Avslutade turen med att titta till Emelies och Dicks hus och allt va lugnt :)

Efter Majje tog jag ut Maltes på en promenad i skogen också vi gick hela rundan runt Greva såg vilket tig ungefär 45 minuter över bron och genom vatten i ett dike :) 👍

I dag började jag dagen med att jogga Maltes på lina under förmiddagen mesans det i alla fall va lite svalare.

Vi körde ett kort pass i samtliga gångarter och försökte få in då mkt jogg över bommar vi bara kunde utan att överanstränga. Malte gick riktigt bra och var hela tiden med på noterna. Han va väldigt bra tempererad idag pigg och lydig. Fick ett par väldigt fina galopper speciellt i vänster varv med runda fina språng mycket rörelse över ryggen avslappnat i låg form. Väldigt bra arbete!

Efter lite ytterligare tankearbete gällande ridningen sist så kom jag på att jag joxade en del med korrektionspadden under sadeln innan jag va nöjd, den är helt ny jag har tidigare lånat sadelmakarens padd. Den nya är av förklarliga skäl styvare och inte lika följsam som Lisas kanske låg den knöligt trots allt fast jag inte kunde känna det? Ska tvätta den ikväll och köra en sväng i torktumlaren med en boll. Skulle de krångla igen på söndag testar jag att ta bort padden helt och ser om de hjälper.

Gillar

Kommentarer