Jogg, större hage och fläta

Jag frågade veterinären i går hur jag skulle göra med hage nu efter återbesöket, han tyckte inte det fanns någon större anledning att hålla Maltes i en pytte liten hage mer nu eftersom allt har läkt fint och ser bra ut. För ryggens skull så gör det inget om han skulle springa lite eller bocka lite. De han kanske inte skulle göra var väl att stå för mycket på bakbenen och leka med Foppa. Ni vet sådär som hingstar kan göra stå på två ben och fightas. Som tur är så är inte de deras favoritlek så de ska inte vara nå porblem. Jag kommer dock slussa in honom på större allt eftersom, för jag vet hur dem kan betee sig de där två tillsammans... :P

Idag började vi inslussningen med att öppna upp Maltes lilla hage till en större. Foppa fick spelet när han fick se oss stängsla om och körde järnet i hagen men Maltes höll sig med alla hovari marken medans jag höll honom i grimma och frimskaft på den nya delen en stund. När jag väl släppte Maltes så drog han så klart en liten repa han med i sin nya hage, nu är hagen inte så stor så de blev inte allt för långa vändor. Han bockade och kickade desto mer för att inte tala om rulla sig, haha gud vad han rulllade sig i leran. Antar han har saknat att kunna rulla sig mjukt nu efter att ha stått endast på grus i 3 veckor.

Efter intag var det dags för lite jogg för Maltes del. Roligt att få göra något annat tillsammans än att bara promenera. Dagen till ära testade jag att göra en "ardennerfläta" i manen som faktiskt äntligen lyckades. Innan har manen varit för kort men nu har den äntligen nåt rätt längd. Kunde inte fläta riktigt hela vägen men det är bara en pytte bit kvar innan jag kommer kunna fläta in hela manen. En milstolpe är nådd :)


Nere i paddocken skötte sig Maltes fint, han var så klart pigg och glad över att få jogga men höll sig på mattan och hittade inte på nå bus alls. Duktig kille! Så skönt att få se honom i gång igen.

Gillar

Kommentarer