Journal Maltes 2017-02-07

Maltes XXI är idag 2017-02-07 undersökt för smärtreaktion i samband med ridning samt svaghet VB. Vi hittar vid dagens undersökning ej tecken på inflammation i knät eller gaffelband VB. Inte heller bedövning av det opererade området gör hästen helt bekväm och lugn. Vi har tidigare behandlat hästen i knän, kotor och Si-leder utan större framgång. Hästen är idag inte så pass halt att man inte kan utföra arbete från marken, då hästen blir tydligt påverkad av ryttarens vikt undviker vi i nuläget att rida hästen till vår equiterapeft gått igenom hästen.

Skritt förhand 30-60 min / dag i en vecka
Därefter påbörjas varannandagsträning: Longering/tömkörning i lång och låg form inslag av skritt och trav över bommar på marken totalt 10-20 minuter per dag i 6 veckor, inled och avsluta med 10 minuter skritt. Varannandag få hästen vila. Träna med många övergångar mellan skritt, trav och galopp på slätmark utan bommar.

Efter 3 veckor : höj upp bommarna från marken, gärna varierande höjder, dock ej högre än 20 cm. Då kan man även börja jobba i galopp över bommar.

I samråd med veterinären kom vi fram till att Maltes kunde få joggas lite lätt redan under första veckan för att hålla sig på mattan samt att han istället för att vila varannan dag gärna får joggas lite lätt i lång och låg form utan bommar och annan ansträngande träning. Det viktigaste var bara att inte träna samma muskelgrupper hela tiden men att låga honom jogga var inga problem. Vi kom egentligen fram till att jag helt enkelt skulle fortsätta arbeta precis som jag gjort från backen men att jag ska lägga till lite mer bommar jämfört med tidigare.

Den 14/3 har jag en bokad tid hos en av Equiterapefterna hos Husaby kl 08.00 med efterföljande veterinärtid kl 09.00 hos veterinären för att vid behov kunna undersöka/diskutera fynd som equiterapeften gör.


Gillar

Kommentarer