Kia Ceed Sportswagon Plug-in hybrid

Så efter mycket om och men efter många Excel kalkyler och provkörningar har jag idag godkänt en offert på min nya bil.

Jag har varit väldigt nöjd med min "Folke" the Tiguan och som hästbil var den verkligen grym. Nu har jag ju ingen häst längre men barn och hund istället så kravet på en större bil kvarstår men krav på fyrhjulsdrift, dragkapacitet osv är borta för ett tag framöver åtminstone.

Nu ville jag istället sikta in mig på något mer miljövänligare och gärna något billigare månadskostnad än tidigare. För att få fram en rättvis kalkyl räknade jag på totala årskostnaden inklusive drivmedel på 9 olika bilmärken med totalt ett 20 tal olika modeller.

Drömmen om en Tesla får läggas på hyllan till framtiden men en vinnare kunde snabbt utses av min kalkyl, det fanns dock ett men. Detta men bestod av att denna bil inte kunde levereras med bränslevärmare som jag haft de senaste 5-6 åren och verkligen vant mig vid och älskat sedan första stund. Eftersom allt annat fanns och den slog de andra bilarna med hästlängder på mycket annat som var viktigt för oss så fick kompromissen bli elektrisk motorvärmare och fläkt helt enkelt.

Så nu är den beställd och i september åker Folke åter och hem kommer Kia Ceed SW plug-in hybrid i färgen Black pearl som ännu saknar smeknamn.

Gillar

Kommentarer