Klinikbesök

Det blev en lång dag igår och jag somnade med kläderna på så snart jag landade på sängen.

Jag vaknade strax innan klockan ringa klockan 0415 och strax efter 05 fodrade jag alla hästarna för att sedan vara klar att lasta kl 0615. 06:30 rullade vi ut från gården och jag hade lastat helt själv. Guldstjärna i kanten. 2 h senare ganska precis rullade vi in på kliniken.

Vi träffade en ny veterinär idag eftersom den föregående vi träffat innan ej är kvar. Vi sprang på rakt spår, longerade samt böjde henne. Hon såg bättre ut på volt nu än hon gjort hemma då jag bokade tiden men det syns en liten störning höger fram som också då ger utslag vänster bak som syns på volt i vänster varv. Samma syns på rakt spår och vid böjprov, inga egentliga böjprovsreaktioner utan mer en rörelsestörning som stör ögat och någon taktmiss här och där. Hon är ju ordentligt inåt tåad på höger fram vilket också gör de hela svårare eftersom de också ”stör ” ögat.

Vi satte bedövning från kota och ner och så longerade vi och red igen. Det kändes lite bättre men inget revolutionerande, lite mer avslappnad denna gången och lite mer ”framme” för skänkeln, å andra sidan så är hon inte riden mer än 2 ggr på 6 månader så kanske var hon bara generellt mer bekväm andra gången nu jämfört med första gången jag satt upp, de hade både jag och veterinären svårt att avgöra.

Men eftersom vi ändå upplevde någon form av förbättring så gjorde vi ultraljud och tog nya röntgenplåtar på höger fram, allt såg bra ut, ligamenten har läkt jättefint och det syntes ingenting, allt UA.

När vi ändå var där så passade vi även på att ta ultraljud på sårskadan hon fick för ett tag sedan på ena bak, de har inte läkt riktigt än och hon lyckades sparka sig igen på samma ställe för ett par veckor sedan så vi ville vara på säkra sidan att inget satt där inne som gjorde att de inte läkte. Allt såg bra ut, ingen skada eller påbyggnad på skelettet, inget främmande föremål och inga ligament eller senor skadade utan enbart skadad hud. Efteråt hjälpte dem mig att lägga om såret så hon åkte hem med ett stort rött paket till bakben, passande nog i dessa juletider.

Den ojämnhet vi ser är detaljer påpekade veterinären och eftersom vi inte hittar något kliniskt fel på henne så vill vi inte behandla henne i onödan med något bredspektra så som ex metacam utan vi kommer istället försöka hjälpa henne till återuppbyggnad igen och hoppas att hon med träning kommer tillbaka helt frisk igen.

Hon ska nu skritta ca 5 dagar tills bandaget kan tas av på sårskadan och efter de kan hon börja joggas lätt igen några minuter per pass som sakta ökas på fram till återbesök 20/1.

För att få lite extra hjälp med igångsättningen så har vi till återbesöket bokat en tid hos klinikens equiterapeft som är erkänt duktig samt en tid till veterinären samma dag. Equiterapeften och veterinären kommer stämma av tillsammans vad dem ser och hon kommer också hältkollas denna dag för att se så det går åt rätt håll. Sedan kommer hon få hjälp kontinuerligt, precis som innan med att hålla kroppen i trim för bästa möjliga uppbyggnad med hopp om och goda möjligheter att vara åter i full träning till våren 😊

Gillar