Klinikbesöket

I morse var vi tillbaka på kliniken i Husaby och träffade vår veterinär. Idag har det alltså gått 3 veckor sedan Maltes opererades på Husaby för kissing spines. Vi fick både glada besked och även lite oroande sådana, aldrig kan väl något vara bara bra lixom.

Veterinären var nöjd över hur ryggen såg ut och han tyckte rörligheten var fin. Jag berättade dock om de problem Maltes har haft på mornarna gällande en ordentlig stelhet i sina bakben när han går ut ur boxen på morgonen. Detta är något helt nytt som inte funnits där innan utan de har kommit nu de senaste veckorna med början strax innan operationen. Det första man tänker på är ju patellaupphakning men det är inte riktigt så heller, han är bara väldigt stel och tar korta steg med bakbenen och går in i en sorts passgång ut ur stallet. När han väl kommit igång är det dock inga problem och det syns sedan inget mer förnsen nästa morgon.

Veterinären tittade på hur Maltes rörde sig på rakt spår samt böjde båda bakbenen, allt u.a. Det man kan se i traven är att han inte riktigt tar för sig lika mycket med bakbenen som med frambenen. Det ligger ju lite i hans natur såklart men öndå något man lägger märke till som inte helt normalt. När Maltes sedan fick komma ut på lina i ridhuset kommer bakbenen i gång mer och veterinären blev betydligt nöjdare av vad han såg. I traven trycker han på betydligt bättre med bakbenen än vad man kunde se i hältgången. I galoppen så bockade han så klart ordentligt efter 3 veckor i liten hage och bara skritt. Det positiva var dock att han efter bockninge hamnade i korsgalopp vilket han rättade själv när han vara "färdigbockad" och galopperade sedan några fina korrekta språng innan han fick bryta av, samma i båda varjen.

Brasklappen som finns hängande över oss är ju då fortfarande SI leden. Det finns ingen egentlig inflammation i själva SI leden men Maltes reagerar fortfarande för tryck vid två triggerpunkter som är kopplade till SI leden, något som tyder på att det finns något litet kvar där. Det positva är dock att han rättar sina bakben i galoppen på lina det tyckte veterinären var väldigt positivt för SI leden, hade han stora problem där borde han inte rätta sig så fint som han gjorde. För att föröska eliminera spänningarna kring SI leden har man nu sprutat honom på dessa punkter med kortsion. Maltes kommer även träffa Equiterapeften så snart vi får en tid, dem skulle höra av sig i nästa veckan men förslag på tider.

Som komplement köpte jag även med mig en kur med tillskott för både leder och musklerna i form av Chondril Active. Chondril Active innehåller Djävulsko, Nässla, Ananas, Vitamin C, spårömnen (Mangan och koppar) samt essentiella aminosyror L-Lysin och DL-Metionin.


Vi kom hem från kliniken 11.30 och då fick Maltes promenera 20 minuter innan han fick gå ut till sina kompisar, eller ja han fick gå ut till sin lilla hage intill sina kompisar rättare sagt. När Maltes var ute i hagen var det lagom tid för mig att återgå till jobbet och några timmars arbete innan det är helg.  Foppa tog strax efter att Maltes hade anlänt en litet tupplur i solen <3 Sötnosen!

Gillar

Kommentarer