Klinikbesöket

Puh det har varit en hektiskt dag idag! Vi hade första tid på kliniken i morse så vi var uppe före tuppen för att ta in hästar lasta och åka till Husaby. När vi kom hem kastade jag mig i väg till jobbet för att jobba tills det var dax för min avtackning i stan senare på kvällen, full fart med andra ord!

Vår transport har ju inte kommit ännu men vi fick låna Lovise släp, räddaren i nöden! (Stort tack!). Maltes gick på efter ungefär 25 minuters övertalning, inte så illa trots allt eftersom vi knappt hade tränat något förutom en kortis i går kväll.

Väl framme var Maltes underbart snäll jag slås av hur enkel han är nu, han har vuxit mycket de senaste. 

Men det viktigaste då; ultraljudet visade inga skador på senorna alls, allt såg fint ut! Han hade dock en aktiv blödning runt ikring senorna som visade på troligt yttre våld. Han har med andra ord lyckats slå sig själv igen de få timmar han går utan skydd i hagen på dagarna (stått med skydd ute på betet på nätterna). Men oavsett så var det ju de bästa som kunde komma ut av detta så det var fantastiska nyheter trots allt!

Min största oro var ju att senorna var skadade och att de skulle vara någon form av belastningsskada och att Maltes inte skulle hålla för träning i framtiden. Men så var det alltså inte utan han har helt klart lyckats sparka sig igen vilket resulterat i den här blödningen.

Nu ska han skritta för hand i 2 veckor sedan kan han förhoppningsvis börja jogga lite försiktigt innan vi ska på återbesök om ca 2,5 veckor och då borde han va redo att komma igång att arbeta lite lätt. De veckorna han är borta kommer inte påverka musklerna i ryggen nämnvärt pch de va helt ok att skritta över bommar och gå lite i skogen för att hålla igång muskulaturen utan att påfresta för mkt på benen :)

Puh!!!

Gillar

Kommentarer

mychallenge
mychallenge,
Härliga nyheter! Vad skönt.
nouw.com/mychallenge
CamillaBergquist
CamillaBergquist,