Klinikbesöket

Jag vet inte riktigt om vi fått några egentliga nyheter av återbesöket ännu även om vi nu är hemma och Maltes genomgått en del prover.

Man gjorde ett nytt ultraljud av frambenet efter att ha fått u.a på hältkolll. På ultraljudet hittades ett brock/bristning på karpalsenskidan och det var fort svullet ikring senorna som förra gången men betydligt mindre vätska. Inget som kommer påverka hans framtid iaf vad veterinären kunde säga.

Under longeringen fick vi fram nån host så vi stoppa ner en kamera i näsan vidare ner i halsen och det såg bra ut de mesta förutom att det låg genomskinligt slem i kanterna vilket det inte ska göra normalt sätt såklart.

För att reda ut hostan har vi tagit blodprov och han har fått slemlösande medicin att äta de närmsta 10 dagarna. Blir han bättre av detta och blodprov ej visar infektion är allt bra och han får sättas igång.

Blir han inte bättre eller blodprov visar infektion ska han tillbaka för vidare utredning man kan tex vilja göra en lungsköljning för att undersöka bronkerna och en massa annat för att vidare utreda vad som kan vara fel. Eftersom han inte visar några andra symptom på infektion var det onödigt att göra större utredning än detta tills vi fått svar på blodproven.

Så vi får helt enkelt invänta svar på prover och hans reaktion på medicinen, hoppas de ska hjälpa med bara detta och att vi slipper vidare utredning!

Gillar

Kommentarer