Kliniksamanfattning

En sammanfattning av året som gått gällande klinikbesök, utredningar och behandlingar. Tänk vad mycket vi gått igenom!

16:e Januari 2017
Allt började HÄR . Vi lämnad Husaby efter 6h på kliniken. Maltes var behandlad i SI leden på flertalet ställen och vi åkte hem med osäker diagnos.

7:e februari 2017
Återbesök nummer 1 som ni kan läsa om HÄR där han var bättre gällande de sekundära hältan men betydligt sämre under ryttare. Här diskuterades det hur man egentligen skulle gå vidare, både jag och veterinärerna kände att vi hade gjort allt de senaste året men Maltes svarar inte riktigt som önskat. Beslut tas att klinikens equiterapeft/kiropraktor Magnus Linden ska titta på Maltes och ny tid bokas både för utredning av veterinär och hos Magnus. En månads väntan och Maltes arbetas på lina för att stärkas upp.

14:e mars 2017
Återbesök nummer två var först till veterinären där Maltes fick springa med kamera och sensorer och ridas igen. HÄR finns mer info från de besöket. Det var också nu dag att prova sitta upp hemma innan nästa återbesök 14 dagar senare.

29:e mars 2017
Återbesök nummer 3 14 dagar efter föregående och Maltes fick stötvåg igen.

11:e april 2017
Återbesök nummer 4, nu börjar det gå åt rätt håll och Maltes blir sakta men säkert bättre. Equiterpaft och veterinär arbetar tillsammans och idag blir också klinikshovslagare Jimmy inblandad och Maltes hovar får en helrenovering. Ni kan läsa om hela besöket HÄR

8:e juni 2018
hejarop och beröm kantar detta återbesök nummer 5 i ordningen. Maltes kan nu ridas i alla tre gångarter utan protest. Lite bockigt i galoppen men vi är helt klart på rätt väg. Allt som allt väldigt nöjda och återbesök hos kiropraktor om 3-4 månader. Inlägget från denna dag finns HÄR.

26:e september 2017
Senaste återbesöket, nummer 6, som också egentligen blir det sista kallat återbesök, hädanefter kommer det enbart ses som underhåll :) Denna gång var besöket enbart till hovslagare och equiterapeft och veterinären har släppt ansvaret till dessa. Allt såg bra ut och vi blev hemskickade med instruktionen att fortsätta arbeta som vi gör och öka på belastningen ytterligare. Nytt besök om 4-6 månader.


---------------------------------------------------------------


22:a januari 2018
Nästa inbokade besök för Equiterapeft och stötvåg nästan på årsdagen från första klinikbesöket där vi åkte hem med mycket osäker diagnos.Gillar

Kommentarer