Klippa eller inte klippa

Jag har lite beslutsångest!
Jag kommer ju behöva klippa Maltes igen det är inga tvivel där men frågan är när i tiden jag ska göra det. Å ena sidan är det en fördel med att dra ut på det å andra sidan börjar han bli rejält svettig när han jobbas i ridhuset nu, även de dagar han inte rids lika "hårt". En stor nackdel med att klippa är att det kan generera ett stort tillskott av överskottsenergi när pälsen försvinner och visst kan det bli lite för mycket av det goda då. Med anledning av detta drar jag ut på det lite till innan jag klipper men nu börjar det kännas som om jag inte kan vänta hur länge som helst.

En annan aspekt på det hela är hur vida jag ska ge honom lite ledighet här snart och vart i tiden jag ska förlägga denna ledighet. Ska den ligga här nu i december så kan jag lika gärna vänta med att klippa till efter hans ledighet. Väntar jag med ledigheten till januari som det lutar åt måste jag nästan klippa nu.


Han är klippt 2 gånger i år, senast var den 26/10. Jag får suga på karamellen en liten stund till och se hur jag gör! :)
Gillar

Kommentarer

lborgstrom
lborgstrom,
Så himla fin häst! 😊

Läs gärna om min resa från att sadla om från hoppning till dressyr, att försöka nå toppen och drömmen om att rida GP-klasser!
nouw.com/lborgstrom