Köket i det nya huset

En sak som jag blev förvånad över var alla val på rätt detaljerad nivå som vi blev tvungna att göra så pass tidigt i processen. Eller vi var väl inte tvingade men ju mer vi förberedde desto bättre läge fick vi inför förhandsvärderingen och senare lånet under byggtiden som kallas byggnadskredit. Jag kommer förklara detta mer ingående i ett annat inlägg om hur gången går både gällande bygglov och bygglovskredit.

Eftersom vi har valt att lägga lite extra pengar på vitvaror och inredning i köket vilket höjer värdet på huset fick vi göra en skiss av köket väldigt tidigt i processen. Köket är en stor del av huset och jag hade många önskemål så att börja tidigt med så pass roliga delar var inte mig emot.

För att rita upp köket träffade vi en köksplanerare 3-4 gånger innan vi var nöjda. Första gången träffades vi och var i princip helt "blanka" men hade gått igenom sortimentet och visste ungefär vart vi ville börja. Ett par timmar senare hade ett första förslag växt fram. Ett par träffar till och sedan var vi nöjda. Här var första gången vi fick se något som ritades in i 3D av köksplaneraren.

De allra sista korrigeringarna vi gjort ( hittills) är att byta ut den massiva ekbänkskivan mot en svart stenskiva i quartz.

Köksmärket heter Epoq och vi har valt bara lådor, inga skåp och köket är helt utan överskåp. Istället för överskåp kommer vi ha ett konsollhyllor.

Som front till alla lådorna och högskåpet har vi valt en slät vit front vid namn Integra Withe utan knoppar eller handtag. Diskmaskinen är inbyggnadsbar och har samma front som resten av köket. Kyl, frys, ugn och micro är i rostfritt. Fläkten har vi lagt lite extra pengar på både effekt och designmässigt. Fläkten ifråga kommer från Witt och är sneddad och kommer matcha riktigt fint i köket samt att den aldrig kommer vara i vägen.

Lådor istället för skåp ser jag verkligen fram emot, fördelen med lådorna är ju att man kommer åt på ett helt annat sätt och lådorna sväljer mycket mer. Vi kommer också välja till en del inredning i lådor/skåp som underlättar och ökar platseffektiviteten ännu mer. I hörnen av köket blir det såklart skåp och dessa är utrustade med "karuseller" som också dem underlättar att komma åt och bra effektiv förvaring.

En annan detalj som jag bara älskar är högskåpet som är utdragbart på skenor och inte ett vanligt skåp med hyllor. Att det är utdragbart gör att man kommer åt allt i skåpet och det rymmer helt plötsligt betydligt mer än ett vanligt skåp.

Även köket är såklart uppritat så gott det går i Roomsketcher och här har vi äten satt in en liten bar i mitten av köket för avlastning och sociala möten.

Gillar

Kommentarer