Kraftfoderhink

När jag letade krubba förut så hade jag egentligen först tänkt hitta en vippkrubba i typ rostfritt. Vippkrubba för att det ska vara enkelt att fodra, jag är mycket för enkelhet och smidighet i vardagen då det gör så himla mycket när man väl är där mitt i vardagen och är som mest trött. Men när jag då hittade dessa krubborna fanns lixom inget längre som kunde mäta sig så Vippkrubba blev det alltså inte. Istället har jag funderat på hur man kan göra utfodringen enklare utan att behöva gå in till varje häst och utan att det blir något hästen kan skada sig på. Det finns ju varianten med hål i boxen men de har jag hört orkat skador så de går bort. Men så insåg jag att det är ju ett ganska lagom mellanrum där mellan boxvägg och första stålröret på ca 20 cm.
Det gäller då bara att hitta någon passande låda/hink till detta utrymme om 20 cm höjd som inte är ful som en glasslåda men ändå har dem egenskaperna och även formatet. Det är också viktigt att lådan rymmer tillräcklig volym, dagens kraftfoderhinkar rymmer 5 liter. Ett annat måste är att det antingen är en hink med handtag alternativt låda med lock som kan staplas på varandra så man kan få med sig alla tre lådor/hinkar samtidigt. Google is my friend och strax hade jag hittat en perfekt låda på IKEA med måtten B 31 H15 L23 med tillhörande lock. 15 cm hög får man lätt in i mellanrummet om 20 cm ytan att behöva trixa. Lådan rymmer 5,5 liter vilket är fullt tillräckligt till de hästar som står i stallet idag med tanke på dagens 5 liters hinkar.  Lådorna har lock och går att bära staplade på varandra.
En annan fördel är att den va snyggt enfärgad i vitt så jag enkelt kan märka upp dem med hästarnas namn. Kanske att vitt lätt blir smutsigt men eftersom dem sköljs rena direkt efter användning då ska de nog gå bra. Hoppas Emelie tycker de verkar bra också för Majje får såklart också två likadana ;)

Gillar

Kommentarer