Kvällsjogg med skutt

Igår kväll fick Maltes joggas ordentligt och han var såklart pigg. Vi började ute på ridbanan eftersom de var ryttare i ridhuset. Jan höll på med en bil på ena långsidan så det var mycket att titta på. Gick relativt bra ändå men galoppen blev det lite hopp och kast och en del bock. Efter ett tag ute gick vi sedan in och tog galopp i ridhuset vilket gick betydligt bättre.

Även om han är pigg så gillar jag inte när han börjar bocka och slå i galoppen, man kopplar det ju direkt till det gamla beteendet. Detta var första gången jag sett detta sedan januari förra året och jag hoppas verkligen inte han börjar bli sämre... Troligast är att han hade mycket uppbyggd energi efter 4 dagar i grushage och med begränsat motion, men man kan inte låta bli att grubbla och oroa sig ändå

Idag åker jag iaf till Gråbo för att visa honom anläggningen inför kommande pay and ride 8/10. Vi åker helt själva och det blir första gången på ny anläggning där jag ska rida utan hjälp. Bra träning eftersom jag kommer åka själv på pay and riden sedan också.

Vi har förberett oss väl eftersom jag alltid varit noga med att göra de mesta själv även om vi haft hjälp med oss. De enda jag lyxat med när jag haft medhjälpare är att hålla Maltes medans jag sadlar och om man behöver springa iväg och kissa efter urlastning. Sadla klarar jag med en hand och jag får se till att kissa innan jag lastar ur bara ha ha:)

Gillar

Kommentarer