Kvar att göra i stallet

Stallet är ännu inte 100 färdigt även om nu hästarna har flyttat in och allt fungerar så är det lite saker kvar att göra innan det kan klassas som färdigt.

*Inkoppling av varmvattenberedare

*Dra varm och kallvatten från foderkammaren till uppställningsplatsen.

*Forma en "tratt" för avtappning av vatten vid uppställningsplatsen

*Ventilation- En stor fläkt ska installeras ovanför "nödutgången" och kopplas till en monitor som kommer styra luftflödet i stallet. Det ska även till friskluftintag ovanför varje box med "spjäll" som kan öppnas och stängas. Detta kommer vi göra i höst innan det blir för kallt. Som det är idag står alla fönster och dörrar öppna men när det blir lite kallare och man vill kunna stänga igen stallet behöver ventilationen vara på plats och funktionell

*"Solarium" över uppställningsplatsen. Värmelampor eller infravärmelampor kommer installeras ovanför uppställningsplatsen. Detta kommer förhoppningsvis kopplas in av elektriker samtidigt som fläkten till ventilationen.

*Bättringsmåla- en solig dag nä tid finns ska jag bättringsmåla stål och trä innan hästarna flyttar in för hösten. Vi får ta det en fin dag får då får hästarna hålla sig undan stallet på ett dygn eller nåt. Då ska även de nya loftdörrarna målas vita.

*Flytspackla golvet i foderkammare, hall och torkrum. Efter detta kan alla trösklar osv fixas ordentligt.

*Göra klart utgången till gödselstacken genom att fylla ut med mer material och avsluta med fint grus.

Gillar

Kommentarer