Lång dag till ända

Dagen skulle inte bli så här lång egentligen från första början men jag kom nyligen hem efter att ha handlat lite på vägen också för att kunna få i mig någon mat under kvällen.

Min dag började lite väl tidigt i morse(natt?) eftersom jag som sagt vaknade kl 02 och inte kunde somna om utan klev rätt upp ur soffan kl. 05:05 när klockan ringde. Vi åkte till stallet runt 05.30 och kom iväg i bra tid mot Husaby. Maltes gick rakt på släpet och stod stilla direkt så jag kunde stänga bommen, sicken stjärna!

Vi var på plats i god tid och gjorde ordning Maltes för ridning för veterinären. Jag bad själv om att få visa honom i lina först precis så som jag jobbar honom hemma för att hon skulle få observera skillnaden. Skillnaden är inte alls så stor längre, men en viktig parameter är hur han håller sin svans. När jag jobbar honom från backen är den helt avslappnad och vickar från sida till sida. När jag rider ser man skillnad. Till en början höll hans svansen helt till höger men i takt med att han blivit mer och mer avslappnad nu i ridningen närmar vi oss samma som vid arbete från backen. I galoppen har vi inte kommit lika långt, där bockade och hoppade han en hel del dessutom idag på kliniken, mer är han gjort hemma. Det är dock svårt att bedöma galoppen med tanke på att det var en hel del andra hästar och händelser i kring oss och han blev lite spänd i galoppen jämfört med hemma. Han är därutöver riden väldigt lite i galopp generellt och speciellt nu senaste (endast tre gånger). Han visade dock upp en fin trav-del och han gjorde sitt bästa i galoppen och skötte sig fint även om han bockade så flippade/hoppade runt han inte utan höll sig ändå på mattan. Veterinären var väldigt nöjd och vi gick vidare med att böja igenom honom för säkerhetsskull. Det observerades en liiten reaktion lågt höger fram och man såg även lite ökad galla i kronranden vilket är nytt.

Efter påpekande från mig insåg man sin miss om utlåtandet från hovslagaren vid senaste besöket och med tanke på den lilla reaktionen fram och gallan så hjälpte dem oss lite på traven och klämde in Maltes hos hovslagaren efter lunch.

I samband med sista delen av veterinärebesöket anslöt kiropraktorn/osteopaten och fick en genomgång av läget av mig och veterinären , med dem orden begav vi oss till hans avdelning och han satte igång att känna igenom Maltes. Han kände direkt skillnad speciellt i ryggen och efter lite arbete tyckte han att det släppte bra även i bäckenet. Maltes fick stötvågsbehandling igen och en hel del korrigeringar innan han var färdig för lite vila i väntan på hovslagaren.

Jag försöker hålla mig uppdaterad på det mesta för att kunna göra bästa valen för min häst men när det kommer till hovar så är det ett område jag behöver lära mig mycket mer vilket också är andelningen till att jag bad om hjälp. Eftersom vi känner att vi är på rätt väg nu så vill vi ta i alla halmstrån vi kan finna som kan hjälpa oss i rätt riktning. Klinikhovslagaren tog fram lite rekommendationer för Maltes skoning utefter Maltes rehabiliteringsstatus och skodde honom också därefter under eftermiddagen. Rekommendationerna fur rehabiliteringssyfte/ skadehistorik ska sedan föras vidare till min hovslagare som får fortsätta hjälpa mig på resan. Först kommer dock klinikhovslagaren sko honom en gång till.Sammanfattningsvis så tror alla att vi är på väg åt rätt håll. Man kan ännu inte säga att vi är i hamn men vi är i alla fall någonting på spåren och vi fortsätter behandla i den riktningen.

Nästa steg är att fortsätta öka på ridningen i kombination med träningen från backen. Jag fick fin respons från veterinären som tycker jag gör ett bra jobb och hon litar på min känsla och låter mig öka i den takten jag tror är bäst, vilket såklart känns hedrande. Utöver det så blir Maltes mer och mer känd på kliniken. I morse behövde jag inte ens anmäla oss för hon i receptionen bara log och sa att jag såg er när ni lastade ur, ni är anmälda :) Assistenten som hjälpte till att böja honom berömde honom och sa "han är så snäll och sånna här hästar minns man , inte bara för att han varit här mycket för det vet jag, utan också för att han är så himla snäll och fin"

Terence och snällaste Karro var i vanlig ordning med oss, bästa sällskapet :)

Gillar

Kommentarer