LRF besök Nr 2

Idag var vi tillbaka till LRF för att få hjälp med både skatt och momsberäkningar. Herregud vilken tur man får hjälp med detta, speciellt när vi fick en tidig kontroll av Skatteverket.

Deadlinen för kontrollen är i morgon 1/4, vi skulle då leverera preliminär resultat och balansrapport, kassabok för 2015, verifikationslista samt kopia på vårt arrende. Som tur var hade vi redan ett möte bokat med vår konsult på LRF i dag 31/3. Tills mötet hade LRF tagit fram allt vi behövde så vi kunde idag leverera allt de Skatteverket begärt.

Utöver de som skulle levereras till Skatteverket har vi idag under mötet även deklarerat för både mig och Rasmus privat och för verksamheten samt att vi även fått hjälp med momsen.

Vi får igen en hel del pengar totalt sett men då är både verksamheten och vår personliga skatt också medräknad. Jag drar ju av bensin till och från jobbet, har ju strax över 5,5  mil enkel resa vilket genererar en hel del pengar bara de. LRF påpekade att det var viktigt att kunna bevisa att jag tjänade 2 h på att ta bilen per dag jämfört med att åka buss eller tåg. Den uppgiften blir inte så svår för det går bara en buss här ute och den går 07.38 och då är jag framme på  jobbet kl 9.45, lite sent när man börjar kl 08! :)

Spännande att se om Skatteverket är nöjda med det vi har levererat eller om dem vill ha alla kvitton eller till och med komma ut på besök.  Vi har ju inget att dölja utan är väldigt stolta över vår gård och kan lätt bevisa vart alla kvitton gått så vi visar gärna upp gården om dem vill komma förbi :) Men självklart hade det vart skönt att få det godkänt bara och slippa mer utredningar.

Gillar

Kommentarer