Måla huset

Vi beställde huset och garaget grundmålat och mellanstruket och trodde nog att det skulle se mer färdigt ut än vad de faktiskt gjorde när det var klart. Mellanstruket i fabrik är uppenbarligen inte jämförbart med en vanlig strykning. Därför är årets första utomhusprojekt att måla färdigt både hus och garage vilket innebär två strykningar till.

För att nå de högsta partierna på huset krävdes det faktiskt assistans av en skylift. Christian var den som fick anta detta uppdrag förra helgen då jag är dödligt höjdrädd.. Under två dagar målade han i stort sett hela dagarna och hade då målat båda kortsidorna på huset två gånger.

Framsidan målade vi (mestadels Christian) för ett par veckor sedan och nu återstår bara baksidan innan huset ör helt färdigt. Vi har en hel del fönster och vi har lossat stuprännor osv för att det ska bli så snyggt som möjligt vilket innebär en hel den underarbete innan vi kan måla.

Vädret har varit lite ostabilt och en måste ju hela tiden vara med Alma vilket gör att det inte ”bara” är att måla när som helst. Alma kan vara med och greja små stunder och man kan såklart passa på när hon sover också, men man får erkänna sig klart mer oflexibel som småbarnsförälder.

Gillar

Kommentarer