Maltes update

Jag valde att ta det lite extra lugnt efter Traudi träningen och det blev ingen ridning förnsen i fredags. Egentligen hade jag planerat 2 dagar promenad sedan longering och sist ridning torsdag men pga vädret i torsdags blev det inget ridning, istället joggade jag honom lite lätt på lina i storm och ösregn och tog ridningen dagen efter.

Som jag påpekat tidigare är Maltes full av energi nu och det är ett litet krutpaket man har med sig ner på banan. På lina blir han faktiskt lite för het och har svårt att komma till ro. Ridningen i fredags gick desto bättre :) När man lyckas kanalisera den där energin rätt så blir det riktigt bra! Ingen tendens till sadelgjordstvång eller något liknande det heller vilket va otroligt skönt.

Det är fortfarande lite ovant att jag kan använda energin på rätt sätt i ridningen med Maltes vilket är fantastiskt. Med Foppa tog det betydligt längre tid innan jag lyckades fånga energin och använda den till rätt saker. Oftast blev Foppa bara Sprättig och spänd om han var för pigg. Maltes kan också bli explosiv och hoppa till men det är ändå inte alls på samma sätt. I går red jag i skymningen och det kom två rådjur gående intill paddocken och det blåste till lite då och då. Även om maltes så klart tittade på rådjuren och blev lite spänd när han först såg dem så gick det ändå att rida fokuserat trots deras närvaro. Skillnaden ligger i att Maltes är lättare att få tillbaka till sig och sedan kunna gå vidare till arbete igen.

Gillar

Kommentarer