Markarbetsträning i - 10

I lördags stod det markarbetsträning på schemat i storgrupp och under natten slog det till med typ iskyla och när träningen drog igång kl 09 var det - 10 grader ute, kanske inte riktigt lika kallt inne i ridhuset men inte långt i från. Min pepsi som jag hade med mig in i ridhuset frös till is under passet, det säger ju ändå en del om hur kallt det var!

Strumpan var vid gott mod och vi gick upp till ridhuset i god tid innan träningen för att kunna skritta ordentligt innan träningen drog i gång. 8 ekipage var med på träningen och det är väldigt bra för Strumpan att lära sig gå i fullt ridhus, hon sköter det exemplariskt.

Strumpan var pigg och väldigt på i kylan och i och med detta blir hon extra kastig och flängig med huvudet, så just det delen var väl inte vår bästa men vi kämpade på och det blev bättre och bättre med tiden. Hon var väldigt fin i galoppen och vi klarade av att vara med på volten med 4 ekipage på varje volt i båda varven. Jag la in två extra pauser utöver dem som inföll för övriga men annars var vi med hela passet. Tidigare har jag brutit efter ca 45 minuter.

När vi hade ridit fram ordentligt gick vi över till att börja trava bommar på böjt spår, först två och sedan fler par på böjda linjer. Väldigt bra tärning för oss och Strumpan gjorde det klockrent. Vi avslutade sedan att hoppa ett litet sockerbitshinder på böjt spår i galopp och Strumpan skötte även detta ypperligt.

Stela fötter men varmt hjärta avslutade vi en toppen träning och längtar redan till nästa tillfälle! :)

Efter avskritt och en ordentlig portion masch fick Strumpan på sig sina tjockaste kläder och gå ut i hagen nöjd och glad.

Gillar

Kommentarer