MEGA-YES 12

Alltså min fina fina häst!

I går red jag i vår nya dressyrsadel. Jag har som jag nämnt innan fått låna en correktionpadd av sadelmakren som lägger sadeln i balans innan den stoppas om. Mycket av sadelprovningen gick så klart ut på att hitta en sadel till Maltes men även att jag måste jobba med min sits för att detta ska gå vägen. Jag hamnar som de är nu i lite bakvikt och sitter i stolsits, högst troligt pga mina ryggproblem Förr satt jag snarare alltid i framvikt under min hoppkarriär men de ger en ökad belastning på kotorna i svanken där jag har haft stora problem de senaste 10 åren. Istället för att göra övningarna och stärka upp ryggen har jag hittat en position som avbelastar svanken, jag vinklar helt enkelt bäckenet vilket jag gör hela tiden i min vardag när jag sitter går och står. Jag har arbetat med detta i omgångar och blivit bättre men nu är det alltså av extra vikt att ta tag i min sits för Maltes skull om inte annatDe senaste två gångerna jag har ridit har jag hela tiden fokuserat på mitt bäcken och min sits, tänk så mycket bättre de kan bli bara sådär! I och med att jag vinklar bäckenet hamnar jag inte längre i stolsits i alla fall. Jag upplever inte alls sadeln som om den skulle vara liten längre som jag var rädd för i början trots dess 17,5 tum. Helt plötsligt förstod jag även fördelen med knästöden, i och med att jag flyttade fram och vinkade fram bäckenet kom mina ben i mer korrekt position och då fick jag väldigt trevligt stöd av sadelns knästöd. Traudi har länge påpkeat att jag är för stel i mina knän och måste bli mer rörlig, jag har inte riktigt förstått hur de skulle gå till trots att hon stretchat mig och föröskt visat men så i går när jag satt och kände efter min sits och kände in båda sittbenen och såg till att "triangeln" var på plats så kände jag hur mina knän blev helt fria och att jag hade vikten i stigbyglarna och knäna fria. "Nu förstår jag Traudi" tänkte jag när jag red för mig själv. Hoppas jag kan få hjälp ytterligare av Karolina på torsdag med ännu mer tips och trix för hur jag ska sitta så korrekt som möjligt, så fortsättning följer!

Maltes var en stjärna i går, så otroligt duktig. Han låg i korrekt takt och balans direkt vi började trava och kom fram i trav väldigt trevligt i princip varje gång. Vi gjorde ett par fina övergångar, ett par fina volter i båda varven innan vi pausade lite extra med en massa beröm. Efter paus blev det lite galopp i båda varven, rätt galopp båda gångerna och i höger varv när jag la ann skönkeln fick vi till sååå fina runda språng, underbarkänsla!

20 minuter fantastisk ridning och vi avslutade dagen med en promenad ute i skogen och på vägen :)

​Red med flätad man och behövde aldrig ens vara lite orolig över att jag inte hade något att hålla i mig i, min snälla fina stjärna <3

Gillar

Kommentarer