Min vardag

Nu har vi bott på Ön Nordgården i ett år och lite mer än 4 månader. Jag kan knappt minnas att vi någonsin bott någon annan stans och jag kan heller inte tänka mig att bo någon annan stans i framtiden. Vardagen har ju förändrats en hel del sedan vi flyttade från vårt radhus i Stenkullen så klart.

Jag har arbetat hos Partille kommun i 4 år så min vardag på arbetet har inte förändrats men allt där i kring. Idag har jag 5,5 mils pendling till jobbet, själva pendlingen i sig är väl egentligen inte så jobbig, jag tycker om att köra bil och lyssna på radio men det tar mycket tid i anspråk av dagen. På vintern tar det i alla fall 45 minuter ren körtid enkel väg, så 1h 30 minuter per dag sitter jag i bilen till/från jobbet.

En vanliga dag för mig börjar strax innan 06, klockan ringer 05.50 och jag behöver kliva upp kl 06 för att hinna iväg i tid till jobbet. Oftast kliver jag dock upp strax efter 06.. Jag börjar dagen med att hoppa i mysbyxor och en tröja och gör sedan ordning hundens frukost innan han och jag går ut i stallet till hästarna. När jag stänger ytterdörren hör jag hur de börjar röra sig i stallet och jag hör hur hästarna rester sig upp. När jag kommer närmare och dem hör mina steg så gnäggar dem där innifrån. Alla hästarna får sin egna hink kraftfoder när jag kommer in i stallet. Terence jagar möss och slickar upp lite rester från golvet som Maltes tappar. Jag byter täcken från stalltäcke till utetäcken beroende på väder och Maltes får skydd och boots på och Majje får sina boots. Jag älskar verkligen mornarna nu för tiden, underbart start på dagen att få gå ut till sina hästar <3

När bestyren inne i stallet är klart går jag ut med allas höpåse till hagen innan jag släper ut dem en och en. Jag svslutar med att sopa och kolla att allt är klart innan jag går in för att duscha och byta om. Utsläpp och fodring på morgonen tar 30- 40 minuter lite beroende på hur mycket täcken som ska bytas och vilka hagar hästarna går i.

07.10 behöver jag lämna gården för att hinna till jobbet i tid, oftast kommer jag dock iväg närmare 0720 och anländer då till jobbet precis til kl 08 eller strax därefter. Vi har flextid på jobbet så så länge jag inte har något möte inbokat kl 08 gör det inget om jag kommer någon minut efter 08, de justerar jag på eftermiddagen. Jag arbetar sedan mellan 08-16.30 innan jag beger mig hemmåt.

En normal dag är jag hemma runt 17.15-17.30 tiden. Eftersom Rasmus jobbar lite andra tider så fodrar han hästarna i hagen tidgare på eftermiddagen innan jag kommer hem. Jag brukar hinna slänga i mig en macka och ett glas Pepsi max innan jag går ut till stallet och mockar, packar hösilagepåsar, fixar kraftfoder och byter vatten till hästarna. På vintern går hästarna normalt in mellan 18-1830. Nu under våren kommer dem in lite senare, lite beorende på om de ska motioneras eller inte. Alla hästarna får sina skydd / boots och utetäckena avplockade, eventuellt blöta täcken/boots/skydd hängs på tork sedan får alla hästar sina innetäcken på medans de tuggar sitt hösilage som ligger i boxen.

Mellan 19-20.30/21 ungfär pysslar jag med hästarna och motionerar oftast Maltes, de dagar dem vilar kommer dem in lite senare när det är fint väder.

Vår middag/kvällsmat intar vi oftast runt 21 tiden framför TV:n för att sedan runt 21.30-22 tiden gå ut och fodra kvällsmat och natta hästarna. När jag kommer in går jag sedan raka vägen till sängen och sedan börjar dagen om igen nästa morgon.


Mat lagar jag oftast på söndagar och då lagar jag oftast 2-3 rätter som vi äter och tar med som matlåda under veckan, väldigt smidigt och effektivt!

När man får ner det så här i skrift så kan det ju tyckas lite stressigt och hektiskt och det är de ju så klart i bland. Just pendlingstiden är ju en sådan parameter som man hade kunnat önska bort och den biten är ju fakstikt åtgärdad eftersom jag ju börjar nytt jobb endast 1,4 mil hemifrån gården nu i juli.

 I och med det nya jobbet så kommer jag börja strax innan 07 i Bälinge vilket innebär lite tidigare mornar när hästarna står inne men jag kommer å andra sidan komma hem runt 16 varje dag vilket blir den stora vinsten! :)

Gillar

Kommentarer