Motgång föder framgång

Ja är det inte så man säger att motgång föder framgång. Man är ju så väl medveten om att utvecklingskurvan aldrig bara går spikrakt uppåt, ändå kommer alltid motgångar och svackor som en överanskning. 

Maltes har varit extremt bra ett tag nu så där helt klockren pass efter pass men så de senaste dagarna har det plötsligt gått sämre. När man får svackor under en rehab som Maltes så går tankarna direkt till att han ska ha ont eller att något är fel. Så behöver de så klart inte vara utan alla har svackor helt naturligt och de går inte alltid att finna någon orsak, man måste bara ta sig igenom de och förhoppningsvis komma ur de starkare än man var innan.

För Maltes handlar det just nu om galoppen som har blivit sämre från att ha vart på topp och utvecklats jättefint till att trilla ner lite på ruta ett. Men tänker jag till så är det inte riktigt ruta ett heller utan sämsta nivån är nog ändå bättre än innan även om det helt klart är betydligt sämre än de varit de senaste. De jag får göra är helt enkelt att backa lite, backa så långt de behövs för att sedan jobba oss tillbaka uppåt; 3 steg fram 2 tillbaka.

Idag stod det ett lättare joggingpass på schemat eftersom det är tömkörningsträning i morgon. Så vi höll oss faktiskt bara i de enkla varvet idag och back to basic först i traven och sedan försök i galoppen, funkade de inte tillbaka till trav och försök igen. 20 minuters arbete inkl skrittpauser, kanske lite intensivare än jag hade tänkt men vi höll ändå planen och tog oss igenom dagens pass Ok även om de inte va tipp topp.

Vi får se hur han är på töm för Emeli i morgon, får såklart informera henne och be henne backa nåt steg i början för att sedan se hur långt vi kommer under passet :)

Gillar

Kommentarer